Fotbollsresa till Real Madrid – guiden för din resa

Guide för din fotbollsresa till Real Madrid

Har du på att boka en fotbollsresa till Real Madrid så ska du läsa den här guiden först. Du kommer att få väldigt mycket tips och råd på hur du får ut det mesta av din fotbollsresa. Här kommer vi att skriva ner hur vi har upplevt vår Madrid-resa och vad vi gjorde på fotbollsresan. Åker du till Madrid så är ett riktigt gott råd att boka 3 nätter, minst. Du kommer att märka det väldigt snabbt att du inte hinner med allting på 2 dagar och knappt inte 3 dagar heller. Så stort är Spaniens huvudstad, Madrid. Här finns massor med sevärdheter, shopping, mäktiga torg att besöka och självklart en hel del fotboll.

Jag har varit på Santiago Bernabeu 3 gånger men första gången spelades det ingen fotboll. Vi skulle åka på El Clasico 2006 som spelades på Camp Nou i Barcelona men p g a flygstrejk av spanjorerna blev det stora förseningar. Först blev vi omdirigerade att åka till Madrid med tanke på att ingen kunde jobba på flygplatsen i Barcelona och när det sedan drog igång med arbetet fick vi plats på ett flyg som gjorde att vi fick vänta 6 timmar på vårt flyg till Barcelona. Vi beslutade oss för att åka till Santiago Bernabeu för att ta en Stadium Tour. Jag tror att kärleken till Real Madrid började just där och det slutade med att vi bokade en resa till El Clasico på Santiago Bernabeu såklart.

 

 

Att tänka på inför din fotbollsresa till Real Madrid

Vi listar några punkter på vad som är viktigt att tänka på inför din fotbollsresa till Real Madrid. Till att börja med bör du läsa den här guiden, helst skriva ut den och ta med den på din fotbollsresa så har du garanterat nytta av den.

 • Glöm ej pass så klart.
 • Resehandlingar som flygbiljetter, hotellvoucher.
 • Matchbiljetter för Real Madrid levereras till ditt hotell.
 • Ta reda på vart ert hotell ligger och hur ni tar er dit.
 • Kolla upp närmaste metrostation innan avfärd. Det är alltid bra att ha koll på det.
 • Gå in Real Madrid hemsida för att bekräfta matchdag & tid. Matcher kan flyttas med väldigt kort varsel.
 • Åk ut till arenan minst 2 timmar innan matchstart för att känna av stämningen på riktigt.
 • Öva enkla fraser på spanska, folket i Spanien och i Madrid är inte direkt experter på det engelska språket.
 • Växla lite fickpengar, finns många bankomater i staden men det är alltid bra att ha en grund ifall att.
 • Håll koll på dina pengar och värdesaker. Det är väldigt mycket ficktjuvar såsom alla andra storstäder egentligen.
 • Boka minst 3 nätter för att hinna med Madrid & fotbollen. Det är en del att göra och se.
 • Sälj inte & köp inte biljetter utanför arenan. Det kan leda till fängelse i Spanien.
 • Ska du in på nattklubb så ska du undvika vita skor.

 

Madrid – Huvudstaden som erbjuder mer än ”bara” fotboll

Madrid förknippas med kungligheter, därav Real Madrids logga. I huvudstaden finns det så mycket sevärdheter att man bör ta en hop-on-hop-of buss för att hinna med att se allting. Ta en buss med tak för solen i Madrid brukar bränna på rätt rejält och temperaturen kan lätt komma upp till 30 grader i månader som september & april. Om du vill utforska Madrid på egen hand bör du besöka Puerta Del Sol (hjärtat av stadskärnan), Palacio Real (Kungliga Slottet), Pradomuseet (väldigt mäktigt konstmuseum), Plaza Mayor (enligt vår guide är det Spaniens största torg) mm. Det finns ett 30-tal olika sevärdheter så återigen, hoppas på en buss och en guidad tur. Det är det värt, annars blir du slut i benen.

Är du sugen på shopping går du aldrig fel i Madrid. Här hittar du butiker för kläder, souvenirer, heminredning, restauranger, caféer överallt. Utbudet är så stort att man måste köpa något, vare sig det är fotbollskläder eller vanliga kläder. Du kan börja din shopping på Madrids mest kända gata, Gran Via som är huvudgatan. Här finns det butiker till höger och vänster och det spelar ingen roll var på Gran Via du börjar, det finns shopping överallt. Andra shoppinggator är t ex Castellana, Precadios, El Rastro, Carmen mm. Om du vill shoppa i varuhus finns det El Corte Inglés som är en stor kedja i Spanien och i Madrid finns det hela 3 varuhus. Madrid är huvudstaden som erbjuder mer än bara fotboll.

 

 

När du landar i Madrid – Barajas

Madrids Internationella flygplats heter Barajas och ligger bara ca 13 km från centrala Madrid. En riktig arkitektur-flygplats som jag kallar den. Det är en av de smidigaste flygplatserna jag har landat på. Trots att det är så stort så är det väldigt enkelt att hitta olika sätt att åka in till centrum. Varje gång jag har varit här har jag valt tåget/tunnelbanan som alternativ. När du kommer ut till terminalen går du egentligen bara till höger och du följer skyltar med ett tåg på. Jag tror vi betalade 2,5€ per person och det tog ca 15 min att åka till centrum. Det finns även bussar och taxi men med tanke på trafiken är ett gott råd att ta tunnelbanan, utan tvekan. Ta reda på vilken hållplats ni ska av på så att ni inte åker för långt. Sist tog vi en taxi från centrum till flygplatsen och det kostade oss 22€ om jag inte minns fel.

 

 

Hur du tar dig till Santiago Bernabeu

Med tanke på att Santiago Bernabeu ligger relativt centralt är det väldigt enkelt att ta sig dit. Det ligger ca 4km från centrum i ett riktigt fint område som heter Paseo de la Castellana. Första gången man ser arenan tycker man att det ligger lite för centralt med banker, butiker, restauranger runt om men det är nog det som är tjusningen. En fotbollsarena behöver inte ligga i ingenmans-land och det är Santiago Bernabeu ett väldigt bra exempel på. Lättast är att ta metron (tunnelbanan), blå linje (nummer 10) mot Hospital Del Norte och stiga av på hållplatsen Santiago Bernabeu. Linje 10 kan du hoppa på från Plaza de Espana eller Tribunales. Det ligger under Zone A så det är den billigaste tunnelbanebiljetten för att komma till arenan. Väljer du hellre bussen är det buss nummer 14, 27, 147 & 150 som åker till och från arenan beroende på var ni väljer att åka från. Givetvis går det även taxi men med tanke på trafiken som uppstår på matchdagar är det inget budgetalternativ men åker ni ut till arenan 2-3 timmar innan matchstart kan kommer ni nog undan med ca 12€ för att komma till Santiago Bernabeu. Efter matchen väljer många att gå in till centrum med tanke på väntetiden på tunnelbanan och bussen. I annat fall kan man äta på en av restaurangerna som ligger vid arenan för att slippa köerna.

 

 

Santiago Bernabeu Tour – rundtur på arenan

Real Madrid är inte vilken klubb som helst. Det är en klubb som kräver minst 1 buckla varje säsong och de ska dessutom göra många mål, annars blir det burop. Att klubben har satt den nivån speglar sig i ”klubbhuset” där alla bucklor, pokaler, historia mm bevaras. Hit kommer man in men rör ingenting, det är dom väldigt noga med. Själva rundturen är väldigt häftig för Real Madrid supportern och man får verkligen en känsla av att komma ut till en fullsatt arena när man går i spelartunneln. Här ryser man, garanterat! Man får komma in i omklädningsrummet, gå runt på i princip alla sektioner t o m de dyraste platserna, känna på gräset (inte på planen men vid avbytarbänken), sitta på avbytarbänken, gå in i press-rummet (rummet där de håller presskonferens) mm. Touren tar 1-1,5h beroende hur länga man vill vara kvar.

Öppettider & priser Santiago Bernabeu Tour

Öppettider: Alla dagar 10:00 – 19:00 utom 25:e dec & 1 jan
Matchdag: På matchdagar är det öppet fram till 5 timmar innan matchstart
Pris: 19€/ vuxen, 13€/ barn upp till 14 år
Biljetterna köps på arenan Ticket Office 10 bredvid gate 7, Paseo de la Castellana, ingången till Tower B

 

4791723798_d52a1934e8_b

 

Nattklubbar & nattliv i Madrid

Att Madrid är en av världens mest nattklubbtäta stad och Europas mest nattklubbtäta stad är ingen myt. Här hittar du barer & nattklubbar överallt, t o m i ett bostadsområde precis under bostäderna. Det är så illa att vissa nattklubbar har inkastare så som det finns på charterorterna. Det är väldigt ovanligt i storstäder. Ett gott råd är att försöka komma in på nattklubbarna vid 24:00 då de flesta öppnar vid 23:30. Det är för att vara säker på att komma in och slippa köerna som kan vara enorma på vissa ställen. Ett av mina favoritställen heter Kapital och ligger nära tunnelbanestationen Atocha. Det är 7 våningar är ett av de största nattklubbarna i Madrid. Ett annat ställe är Joy Eslava som är öppet måndag – söndag och ligger vid Puerta del Sol. Det är ett väldigt häftigt ställe, lite likt Berns invändigt och har öppet till 05:00 – 06:00 dagligen. Försökte komma in på Gabana 1800 Club men lyckades inte. Det ska tydligen vara riktigt populärt även för kändisar & fotbollsspelare. Det finns även en hel del nattklubbar på Gran Via, men börja gå till barer tidigt och gör en barrunda, det är det värt. Gå inte ut i tennisskor eller vita skor. Det är vårdad klädsel överallt i Madrid.

 

 

Fotbollsbiljetter till Real Madrid med BE Resor

När du ska köpa fotbollsbiljetter till Real Madrid ska du veta att vi på BE Resor har matchbiljetter till alla kategorier på Santiago Bernabeu. Arenan är enorm och det är stor skillnad på att sitta längst upp jämför med att sitta långt ner, inte bara kostnadsmässigt utan även själva upplevelsen. Det är nästan kikarvarning från de sektioner som är högst upp men den här arenan är väldigt brant så man har bra sikt även om man sitter högst upp. Man ser inte spelarna på nära håll, absolut inte, men jämfört med andra arenor i samma storlek är det bättre på Santiago Bernabeu. Ta dig tid att fundera vilka fotbollsbiljetter du vill boka när du tittar på kartan som vi har på beresor.se. Klicka på länken för att se alla fotbollsresor & fotbollsbiljetter Real Madrids BE Resor. Kan du inte bestämma dig hjälper vi dig på mejl eller telefon.

 

       

 

Fotbollsresor till Real Madrid med BE Resor

Vi på BE Resor har sålt fotbollsresor till Real Madrid i snart 10 år och vi vet exakt vad du ska ha för att maximera din fotbollsresa. I våra fotbollsresor ingår flyg, hotell & fotbollsbiljetter till billiga priser. Vi har avreseorter från hela Sverige samt Helsingfors, Oslo & Köpenhamn och hela tiden försöker vi att utöka vårt samarbete för att sänka priserna ännu mer. Vi har fotbollsresor till alla Real Madrids matcher på Santiago Bernabeu och beroende på match kostar dom olika. Självklart är El Clasico, mot Barcelona, det dyraste alternativet och en av de största matcherna runt om i världen. Vill du ha tips och råd angående din fotbollsresa kan du antingen mejla eller ringa till oss.

 

 

beresor_logo_png

Ladda ner sidan som PDF-fil.

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, zdnet2.cbsistatic.com, travelrule.com, leganitos9.com, wikimedia.org, hostal-laplata.com, skitaj.com, photobucket.com, planometromadrid.org, tripadvisor.com, ytimg.com, staticflickr.com, ronaldo7.net, bridgeclubbers.com


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *