Tips & råd om F1 biljetter till Ungern

Tips om F1 biljetter & resor till Ungern

Om du funderar på att boka F1 biljetter till Ungern är ett gott råd att läsa några tips och råd om Formel 1 biljetter som BE Resor har tagit fram. Vi har varit på Hungaroring som ligger ca 20km från Ungerns huvudstad Budapest. Hungaroring är en av de mest uppskattade och omtyckta arenan från både förare och F1-fans. Anledningen till det är enligt förarna för att själva banan i sig är väldigt härlig att köra, alltid mycket folk, oftast väldigt fint väder och många områden som man kan köra om på, dessutom är man väldigt nära alla fans med tanke på att även förarna bor mitt i centrala Budapest. Det kan man inte uppleva på andra F1 resor tyvärr då förarna och teamen oftast bor utanför centrum för att ladda inför helgen. Många F1-banor har dessutom max ett eller två  ställen som man kan köra om på, här är det fritt fram nästan överallt.

När du läser det här inlägget kommer du att förstå dig på banan och vilka platser du ska välja för att din Formel 1 resa till Ungern ska bli lyckad. Det är vårt mål med våra tips & råd. Du kommer att få info om vilka läktare som är bäst/sämst att sitta på, vilka läktare som är de mest prisvärda läktarna, bilder från olika läktare osv. Vi har haft egna fotografer på plats i Hungaroring som har tagit flera bilder från alla läktare. Det gör att vi kan visa både i text och bild hur mycket du ser från de olika sittplatserna. Det här är vi ensamma om i Skandinavien och är självklart väldigt stolta över! Bilden som du ser nedan är tagen från Event-området som inte får missas. Här finns aktiviteter, utställningar från teamen, mat & dryck osv. Framför alla sittplats-läktarna finns det tv-skärmar som gör att du kan följa loppet.

 

General Admission – onumrerad ståplats

General Admission är den billigaste F1 biljetten man kan köpa till Ungerns GP. Det är en onumrerad ståplats som passar den som bara vill ”uppleva stämningen” utan att egentligen ha några krav på varken platser eller sikt. Du kan välja att köpa fredag, lördag eller söndag. Finns även 3-dagars biljett. Från General Admission är det ingen bra sikt om man inte kommer väldigt tidigt för att stå långt fram och komma nära tv-skärmen. Platserna är på stora områden med gräs eller grus och väljer du att sitta ner kommer du med stor sannolikhet inte att se något. Tänk på att det är onumrerat så om du går iväg för att köpa mat och dryck kommer inte ”din plats” att vara din längre. Dessutom är det väldigt långa dagar på F1 banan så ett tips från BE Resor är att boka en sittplats istället för ståplats, men det ska självklart passa din plånbok. Bilden enligt nedan är tagen på fredagen. Räkna med att det blir helt fullt även på den här sektionen lördag & söndag är.

Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Super Gold, övre & nedre – dyraste F1 biljetterna

Super Gold är de dyraste biljetterna som finns på Hungaroring. Den här läktaren är den enda läktaren med tak och är uppdelad i 2 olika sektioner egentligen. Här kan du välja bland ”övre” eller rad 1-10 som kallas ”nedre”. Det är väldigt stor skillnad på de här sittplatserna vad gäller sikten och några hundralappar vad gäller den ekonomiska biten. Utan att tveka är ett gott råd att boka de övre sektionerna beroende på vilken prisklass du har tänkt dig. Jämför vi de här 2 sektionerna är den nedre delen på rad 1-10 långt ner och det enda man ser är egentligen bara när F1 bilarna kör framför läktaren. Precis framför läktaren ser du depån så det är inte mycket till sikt tyvärr. Platserna på Super Gold ”övre” är betydligt bättre sittplatser, både i höjd och sikt. Bilden enligt nedan är tagen från rad 16 som är den övre sektionen.

Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Gold 3 & 4 – slutet på start/mål rakan

Gold 3 & 4 ligger väldigt nära varandra och håller samma prisklass, som är bland de dyrare platserna. Skillnaden är egentligen att Gold 3 är på start & mål rakan i anslutning med när de kör ut från depån medan Gold 4 är närmare första kurvan, endast 200 meter från Gold 3 om man tänker avståndsmässigt. Vill man uppleva fart ska man välja Gold 3 med tanke på att bilarna har en maxfart framför just Gold 3. Framför Gold 4 börjar de bromsa in för att sedan göra en skarp högersväng. Första varvet brukar det bli väldigt tajt vid första kurvan, vilket är väldigt intressant för vissa F1-fans. Första bilden enligt nedan är tagen från Gold 3 och den andra är tagen från Gold 4.

 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Gold 1 & 2 – i anslutning till Super Gold

Enligt mig borde kanske Gold 1 & 2 vara en och samma läktare med tanke på att de ligger precis varandra. Att de inte ligger i samma prisklass är lite konstigt men skillnaden är att Gold 1 ligger närmare Super Gold och prismässigt ”bara” ligger 200kr dyrare än Gold 2. Sikten från båda läktarna som du kan se på bilden längre ner men enligt mig är Gold 2 bättre med tanke på att man kommer ifrån depån och gör att man får bättre sikt över en stor del av banan. Dessutom förlorar man en del sikt på Gold 1 p g a Super Gold som med sitt tak skymmer en del av sikten om man vill se hela vägen på start/mål rakan. Bilden är tagen från Gold 1.

 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Silver 1 & 2 – prisvärda Silverplatser

Skillnaden på Silver 1 & 2 är minimal enligt mig. Platserna är i princip identiska, priset är detsamma och sikten är det inte mycket skillnad på. Ställer mig ofta frågan varför de inte slår ihop en del av läktarna men det är väl så här det ska vara. Har du bestämt dig för att sitta på målrakan både Silver 1 & 2 mycket prisvärda läktare. Det som även är positivt är att de har dragit de här läktarna så man har en bra sikt var man än hamnar på läktaren. Som du kan se på bilden enligt nedan ser man lite över till andra sidan när dom kör in mot rakan. Du kan välja att boka fredag, lördag eller söndag. Du kan även köpa weekendbiljetter som gäller för hela helgen.

 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Silver 4 – läktaren som är högst upp

Silver 4 är den läktaren som är placerad högst upp på arenan ovanför Silver läktarna och Red Bull läktaren. Enligt mig är det lite för högt upp att sitta på Silver 4 med tanke på att man tappar känslan när bilarna accelererar men man får en riktigt bra överblick över nästan hela banan. Man känner aldrig det riktiga bullret som dom här F1 bilarna släpper efter kurvan. Prismässigt ligger den i samma klass som Silver 1, 2 & Red Bull. Jag personligen hade kanske inte valt just den här läktaren men det är självklart smaksak. Bilden enligt nedan är tagen längst ner på Silver 4 läktaren, ändå känns det högt.

 

Red Bull – min personliga favorit

Red Bull läktaren är utan tvekan min personliga favorit. Den har enligt mig väldigt många fördelar och i princip inga nackdelar. Med tanke på att det är första läktaren efter sista kurvan så kommer man ifrån byggnader och träd mm som gör att man ser över till andra sidan. På Red Bull läktaren ser man bil nästan hela tiden efter ett tag, så mycket ser man härifrån. Den här läktaren är en av de läktarna som blir fullbokad först så det är stort intresse för den. Våra tidigare resenärer har varit väldigt nöjda med Red Bull efter våra rekommendationer. Du kan boka weekendbiljetter för fredag, lördag & söndag så har du samma sittplatser hela helgen. Red Bull ligger i samma prisklass som Silver 1,2,3,4.

 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Silver 3 – kurva hela vägen

Silver 3 är nog den läktaren där man upplever minst fart om man jämför med hela banan. Det är kurva hela vägen och det man ser är att de kommer på en högersväng för att sen köra ut på start/mål rakan. Man får rätt härliga bilder bakifrån när de ställer upp bilarna för start. Vill du uppleva fart ska du absolut inte välja den här läktaren men vill de se mycket bil så är det här ett väldigt bra alternativ. Om man jämför den här läktaren med en prismässigt lik läktare som t ex Red Bull så är Red Bull det självklara alternativet för min del. Som du ser på bilden är det kurva hela vägen.

 Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Silver 5 – härlig panorama utsikt

Silver 5 är den läktaren med bäst panorama utsikt där man ser nästan alla läktarna på start/mål rakan. Den här läktaren är placera på en raksträcka och man kan se när bilarna kommer in från kurvan och sedan när de ska köra ut från kurvan. Det mest negativa med Silver 5 är att det bara finns 1st tv-skärm för hela läktaren och sitter man inte precis framför den så missar man en hel del. Det här är en väldigt stor läktare även om det inte ser så ut på kartan. Det är dessutom en bit från händelsernas centrum som är bakom Gold-läktarna. Prismässigt ligger Silver 5 billigare än Silver 1,2,3,4 & Red Bull.

 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Bronze 1 & 2 – de mest prisvärda läktarna

Bronze 1 & 2 hette för några år sedan Silver 8 och borde slås ihop till en och samma läktare. Varför Bronze 2 ska ligga några hundralappar dyrare än Bronze 1 är också något man funderar över. Det här är hur som helst dom mest prisvärda sittplatserna på hela arenan enligt mig trots att man kommer en bit ifrån händelsernas centrum & Event-området. Här finns det 1st tv-skärm framför båda läktarna men de ligger lite för långt från själva läktarna tyvärr. Det gör att man tappar lite av vad som egentligen händer runt banan. Första bilden är tagen är från Bronze 1 och den andra är från Bronze 2.

 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring
 
Be Resor - Ungern, Budapest - Hungaroring

Arenan – Hungaroring

Den enda F1 arenan som ligger i Ungern heter Hungaroring och ligger ca 20km nordost om Budapest. Det finns bussar för att ta sig fram och tillbaka på men med tanke på att det är tusentals fans som ska åka samtidigt blir det väldigt långa köer och det tar onödigt långt tid. Det finns taxibilar men ett gott råd är att hålla dig borta från dom då många har blivit blåsta och det är ett stort problem som finns under F1-helgen i Budapest tyvärr. Vi på BE Resor vet hur svårt och krångligt det kan vara att ta sig till och från arenan, därför har vi egna bussar på plats som man kan boka upp sig på. Bokar du en resa med transfer så behöver du inte tänka på några krångligheter.
Ungerns GP bild

Formel 1 resa till Ungern – Budapest, Hungaroring

Vi på BE Resor hoppas att du har fått den information du behöver för att boka din Formel 1 resa till Ungern eller Formel 1 biljetter. Nu vet du åtminstone vilka läktare som är prisvärda, vad man ser, vilka vi gillar, ogillar och vad du behöver tänka på innan du bokar dina F1 biljetter. Vårt kontaktnät på Hungaroring gör att vi kan garantera ett stort antal platser på vilken läktare du önskar och vi garanterar dessutom alla sittplatser tillsammans. När du bokar F1 resor eller biljetter till Ungern med oss på www.beresor.se får du alltid hem dina F1 biljetter i brevlådan långt innan du åker iväg på din F1 resa. Du ser det mesta på hemsidan men du kan även ringa oss för att få personlig service.

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *