Napoli vann matchen, Inter vinner Scudetton?

Det var en suverän match vi bjöds på när topplagen Napoli och Inter ställdes mot varandra under gårdagskvällen på ett kokande San Paolo i Neapel. Napoli drog längsta strået men det var Inter som visade att de mycket väl kan vinna scudetton.

Napoli med glödhete Gonzalo Higuaín lyckades övermanna ett desarmerat Inter under stormötet på San Paulo igår. Matchen slutade 2-1 till de ljusblå och likt bägge lagens tröjor var matchen himmelsk. För Inters del hade den dock precis som tröjan, både ljusa och mörka stunder. I stort hade stormötet allt man kan begära av en fotbollsmatch.

• Snygga mål
  • Individuell briljans
  • Hårda närkamper, ibland för hårda med tanke på utvisningen
  • Drama

Argentinaren Higuaín var matchens lirare med sina två mål. Hans målshow innebar att Napoli vann matchen och därmed toppar Serie A för tillfället. Mitt intryck efter gårdagens match är trots Inters förlust att scudetton mycket väl kan hamna i Milano. Det verkar nämligen som om Inter fått ihop ett riktigt LAG. Spelare som Higuaín kan vinna matcher, det är dock LAG som vinner titlar. Lagbygget som tränare Mancini byggt övertygar mig om att Inter kommer vara med hela vägen in på målsnöret. Ja, jag skulle nästan säga att jag är säker på att de kommer vara med hela vägen in i maj när allt ska avgöras.

”Spelare vinner matcher, lag vinner titlar”

Igår hamnade bortalaget i underläge efter knappa två minuter. Alla lag och spelare som kommer till Neapel och till hemmaarenan San Paolo inser då att mycket ska till för att poäng ska hämtas. Inter var tagna av inledningen och såg skärade ut. Napoli skapade flertalet möjligheter och borde kanske ha haft en större ledning in till halvtidsvilan. Det fick de också. Inte på måltavlan men sett till matchbilden då japanen Nagatomo fick sitt andra gulakort just före halvtid. Segern var i hamn. Napoli med 11 mot 10 plus en ledning som dessutom utökades tidigt i andra när Higuain gjorde 2-0. Det trodde i alla fall jag och många med mig. Inter ville annat. Det är matchens sista 30 minuter som bevisar att Inter inte kommer bli mellanmjölk under årets upplaga av Serie A. Trots det tillsynes miserabla utgångsläget i Neapel vaknade laget tillsynes direkt efter underläget 2-0 vilket var en underbar syn att skåda, en syn som visar att allt kan hända i fotbollens värld.

Inter tog över trots 10 man och underläge 0-2

Efter 2-0 målet lade alla Inter-spelare ner den där extra metern i försvarsarbetet. Mittfältaren Adem Ljajić, som var briljant matchen igenom, lyckades än bättre med sina dribblingskonster och Inter tog över matchbilden helt. Märkligt kan tyckas med tanke på att de var en man mindre. Den inbyggda moralen i laget trots underläget 0-2  visar på Inters storhet den här säsongen. Ett annat lag hade gett upp, matchen hade slutat 4-0 och fokus legat på nästa match, så tänkte inte Inter. Istället för att vänta på slutsignalen tog Inter över matchbilden och 2-1 målet genom just nämnda Ljajić kom rättvist med drygt 20 minuter kvar att spela. Därefter följde ett antal möjligheter till kvittering innan den sista slutpressen med drygt fem minuter kvar att spela.

I matchens slutskede bytte Mancini in montenegrinen Stevan Jovetić som trots kort speltid visade prov på vilken skicklig spelare han är.Han dribblade, han passade och han kom till avslut under sin korta tid på plan. Med en minut kvar kunde han dessutom ha kvitterat om det inte vore för stolpen som under gårdagen hejade på Napoli och Pepe Reina. Han hade stolparna med sig både en och två gånger under slutminuten vilket räddade hemmalagets kväll.

Trots förlusten igår och en pole position som försvann ser säsongen ut att kunna bli Inters. Årets säsong av Serie A blir en fråga om marginaler. Jag tror att det kommer bli en uppgörelse mellan åtminstone tre lag hela vägen in på målsnöret.

Inter kommer definitivt vara ett utav dessa. Upplev dramat i Serie A med BE Resor!