Målgladast i Europa- Vi har resorna

Det fina med fotboll är att det finns så mycket att tycka om med spelet. Vissa brinner för det mentala spelet, andra vill se den fartfyllda fotbollen med chanser i varje anfall. Själv är det en sak jag brinner lite extra för, målen.

 

Känslan när en hel arena fylls av ett lyckorus när hemmalaget gör mål. Den monumentala tystnaden när bortalaget chockar och gör första målet och en kokande atmosfär på en sekund kan förändras till en knappnålstystnad. Det är en känsla som är svårbeskrivlig, en känsla som blir än mer gripande på plats. Jag har studerat Europas fem största ligor. Ligue 1, Serie A, Bundesliga, Premier League och La Liga för att ni ska ha så stora chanser som möjligt att få uppleva mål och det i mängder. Här är de lag som inlett säsongen med frenesi framåt. Det bästa av allt, BE Resor har paketresor till flertalet av lagen. Bra va!

 

Antalet gjorda mål hittills

Barcelona 19 mål

Inte otippat att Barcelona leder den här statistiken. Med Neymar Jr, Suárez och Messi på anfallet blir det alltid en i stort sett omöjlig uppgift för försvarande lag att hålla tätt. Vill du se mål är Camp Nou det perfekta resmålet.

 

Manchester City 18 mål

Med Pep som ny tränare har inte City bara alla matcher i Premier League. Laget har även öst in mål framåt. Hela 18 stycken mål har producerats och det på endast sex spelade matcher. Ett sagolikt facit som ger ett snitt på tre egna mål per match.

 

Liverpool 16 mål

Med Jürgen Klopp vid rodret kunde man väl inte ana annat än ett Liverpool som gör mycket mål men som även släpper in en del. Starten på säsongen har verkligen varit ett bevis på det. Laget har gjort 16 mål framåt och släppt in nio. Vill du ha underhållning är mitt tips att boka resan till Anfield. Lär bli magiskt!

 

Dortmund 16 mål

Visste ni inte hur bra det här laget var kanske ni har lärt er det nu. Veckans 2-2 hemma mot Real Madrid var verkligen ett levande bevis på att dagens upplaga av Dortmund mycket väl kan gå hela vägen i Champions League. Potentialen finns där absolut och med spelare som Mor och Démbele med framtiden för sig lär det bli extra intressant att följa lagets utveckling under året.

 

Arsenal 15 mål

Hade en tuff start men har vuxit sig starkare för varje omgång som gått. Känns som att dagens Arsenal kan utmana Manchester City om titeln men det brukar vara till våren som Arsenal tappar mark på toppen. Kan de klara sig från skadorna i år kanske det blir förändring på den saken.

Real Madrid 15

Ronaldo har varit skadad inledningsvis men är nu tillbaka i laget. Trots hans frånvaro har laget inlett starkt rent målmässigt med 15 mål inledningsvis. Räkna med ännu fler nu när skyttekungen är tillbaka i laget. Han nätade i veckan mot Dortmund. Fortsätter målskörden i helgens ligaomgång tro?

 

PSG 15

Ingen Zlatan, inga mål? Nja det har inte riktigt varit fallet. PSG har inlett Ligue 1 sämre än på många år men målen har trots det trillat in. 15 mål innebär delad ledning just på den statistiken i ligaspelet. Placeringsmässigt är det några poäng upp till Monaco, Toulouse och Nice. Räkna dock med att PSG lär vara överlägsna när serien summeras i slutet på maj.

 

Monaco 15

Falcao är tillbaka på allvar och gör en del mål igen. Colombianen har verkligen haft en turbulent tid bakom sig med spel i United och Chelsea som var allt annat än lyckat. Mycket av misslyckandet kan säkert vara på grund av den långvariga knäskadan som höll honom borta från bland annat VM i Brasilien 2014. Nu är han dock tillbaka igen, kanske inte lika bra som tidigare men hans lag Monaco känns som en outsider. Både i ligan och i Champions League. Intressant!

 

Bayern München 15

Bayern åkte på en tuff förlust mot Atlético i veckans Champions League. För en gångs skull var Bayern inte den maskin man är så van att se. De hade stora problem att skrapa fram målchanser och Atlético fick tyskarna att se ut som vilket lag som helst. Annat är det i ligan där laget bara vinner och vinner. 15 mål har det blivit vilket placerar laget på en femteplats över gjorda mål så här långt.

 

Roma 14

Roma är ett roligt lag att följa. Det känns som att det alltid är action kring huvudstadslaget. Ena dagen är det målkalas, andra dagen pratas det om Tottis vara eller inte vara och tredje dagen har laget gjort bort sig i ett avgörande skede. Eller vad sägs om debaclet hemma mot Porto i CL-kvalet. Trots oavgjort borta lyckades italienarna misslyckas att nå gruppspelet efter två utvisningar och en pinsam insats på Olimpico i returen. I höst spelas Europa League i Rom och laget hoppas även kunna utmana om scudetton. Hur häftigt vore det inte om Totti fick lyfta bucklan innan han avslutar karriären efter säsongen?

 

Många fina lag på listan. Ni hitta resorna till repsektive lag genom att klicka på dom. Smidigt va! Alla andra resor med BE Resor hittar ni genom att klicka på bilden nedan. Ha en fin helg nu!

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *