Magplasket till trots- Barcelona är laget att slå i år

Förlust mot nykomlingen Alavés. Hemma på Camp Nou. Är FC Barcelona 2016/17 inte bättre än så? Svaret är att det mycket väl kan vara lagets enda förlust när vi tittar tillbaka på säsongen. Så bra är dagens Barca!

Staden Barcelona vaknade upp till en chockförlust förra söndagen. Stoltheten FC Barcelona hade förlorar mot nykomlingen Alavés på hemmaplan dagen innan vilket var en rejäl sensation. Det är dock lätt att glömma vilket lag som nykomlingen ställdes mot.

  1. Det var ett Barcelona utan Messi från start.
  2. Det var ett Barcelona utan Suárez från start.
  3. Det var ett Barcelona med Neymar från start. Samma Neymar Jr som haft en sommar med Copá America och OS bakom sig.

Los tres amigos, ska de föra Barcelona till Champions league-titeln?

Med andra ord var det ett lag utan den supertrio som gjort den här upplagan av Barcelona till den tyngsta anfallstrio som laget kanske någonsin haft. Visst, det har funnits en del tunga namn förut men de har aldrig kompletterat varandra så bra som den här trion gör. De spelar fotboll som en enhet. De spelar fotboll tillsammans. De hjälper varandra på ett sätt som får trion att se ut som fyra eller fem spelare. Det är effekten av det fina samarbetet, en så kallad synergieffekt. Det innebär att två eller i det här fallet tre faktorer förstärker varandra så att slutresultat blir större än summan av de enskilda faktorerna.

Supertrion körde över Celtic på egen hand

Under veckans Champions League-omgång fick vi ett tydligt bevis på just det här. Barcelona mötte Celtic hemma och vann med sanslösa 7-0. Så här såg scorekortet ut:

  • Messi gjorde tre mål och en assist
  • Neymar gjorde ett mål och fyra assist.
  • Suárez gjorde två mål och en assist.

Där emellan klev Iniesta in i handlingen och gjorde ett mål även han. Statistiken talar dock sitt tydliga språk. Dagens Barca är supertrion. Utan den är laget ett av världens bästa. Med den är laget världens bästa i mina ögon. Passa på att njuta av samarbetet på plats. Camp Nou är en av världens mäktigaste arenor, tyvärr också en av de tystaste. Därför rekommenderar vi här några matcher där arenan motsvarar förväntningarna. Boka nu, klicka på matcherna för att komma till paketresorna!

 

Barcelona-Atlético Madrid 21 september

Atlético slog ut Barcelona ur Champions League förra säsongen, Barcelona vann La Liga. Nu är det dags för lagen att drabbas samman igen. Räkna med ett kokande Camp Nou och fotboll i absoluta världsklass.

 

Barcelona-Man City 19 oktober

Två giganter ställs mot varandra i Champions Leagues gruppspel. Matchen på Camp Nou kan mycket väl bli avgörande kring vilket av lagen som tar förstaplatsen i gruppen. Dessutom är Pep tillbaka i Barcelona för att ställas mot sin gamla klubb. Känslosamt och härligt blir det att följa allting kring det här mötet.

Barcelona - Camp Nou

 

Barcelona-Real Madrid 4 december

Det här är en match där ord bara är överflödiga. Jag kommer alltid att ha den här matchen på min bucket list. Har du råd att ta dig dit så måste du helt enkelt göra det. Finare fotboll finns bara inte.

 

Barcelona-Espanyol 18 december

Ett derby är alltid ett derby. Även om matchen mellan Barcelona och Espanyol sällan bjuder på direkt dramatik är det alltid intressant när två lag från samma stad ställs mot varandra. Sevärt!

FC Barcelona - Camp Nou


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *