Karriärerna påminner om varandra- Zidane kan inte vara annat än bäst

Sådan spelare sådan tränare. Nej, att säga så vore helt fel i många fall. När det kommer till Zinedine Zidane känns det dock rimligt att hävda det. Sedan han tillträdde som huvudtränare för Real Madrid har det mesta gått rätt. Precis som det gjorde när han spelade själv.

Real Madrid har inlett säsongen exceptionellt bra. Åtminstone om man tittar på ligaspelet. Efter 14 omgångar har laget inte förlorat en match och bara tappat poäng i fyra. Dessutom lyckades de ta en poäng i El Clásico under gårdagen. Det var inte bara en poäng som räddades via ett nickmål av Ramos i slutminuten. Det var även en poäng som gör att avståndet ned till Barcelona är kvar på sex poäng och en poäng som gör Real Madrid förlustfria svit i ligaspelet är intakt. Inom sportens värld är det ibland svårt att peka på orsak och verkan. Det är så små marginaler som avgör utgången av en match. Fakta talar dock för att Real Madrid under tränare Zinedine Zidane är ett Real som lyckas med det mesta.

Sedan Zidane tillträdde i fjol var laget nära att nå hela vägen fram till en ligatitel trots ett tillsynes hopplöst läge innan fransmannen tog över. I Champions League gick laget hela vägen till final och lyckades efter straffar besegra derbyrivalen Atlético Madrid. Det är som om Zidanes magiska fötter även kan tala från tränarbänken och likt hur han var som spelare är han även som tränare. Zizou låter fotbollen tala, inte tungan. Han är inte de stora gesternas man, inte hela de stora ordens. Han är i stället den som lyfter pokaler, som får publiken att njuta och som spelarna verkar trivas med att ha runt sig. Få tränare har nog större ingångsrespekt än Zizou vilket nog var en fördel när han tillträdde som huvudtränare. Även spelare som Ronaldo, Bale och Benzema hade nog svårt att vara likgiltiga inför fransmannen första gången han kom till träningsanläggningen. Det är trots allt en tränare som vunnit allt som spelare och som vet vad spelet går ut på. Njut av hans fotbollskonster här…

 

 

Nu talar mycket för att Real Madrid kan lyfta La Liga-titeln efter en ligatorka på flera år. Senaste gången Real Madrid vann ligatiteln var 2012 så det känns verkligen på tiden nu. Frågan är om de sex poängen laget nu har tillgodo på Barcelona räcker hela vägen in i slutet på maj. Här är några matcher som stundar för Zidanes mannar framöver. Självklart har vi på BE Resor fotbollsresorna till Madrid och Santiago Bernabéu.

 

real-madrid-hd-logo

Real Madrid

 

Deportivo La C 11 december

Granada 8 januari

Malaga 22 januari

Real Sociedad 29 januari

 

Spelschemat innan jul och perioden därefter känns minst sagt överkomlig för Real Madrid. Jag har svårt att se laget tappa poäng mot något av lagen ovan. Åker man till Madrid för att se någon av matcherna kan man säkerligen räkna med flertalet mål och en Ronaldo som siktar mot nya rekord. Bara att uppleva Cristiano Ronaldo på plats kan vara värt pengarna. Vi pratar om en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna!

 

ALLA LA LIGA-MATCHER HITTAR DU GENOM ATT KLICKA PÅ TEXTEN HÄR!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *