Fotbollssäsongen snart slut men racet fortsätter – Beresor tar dig på motorresor!

Fotbollssäsongen har som vanligt varit alldeles, alldeles underbar. Vi saknar kanske de där riktiga superskrällarna som när Atlético vann La liga ifjor eller nådde Champions League-final som otippad outsider men det går ändå inte att klaga på underhållningen. FC Barcelona har enligt mig varit årets lag tätt följt av italienska Juventus som bägge har möjligheten att vinna trippeln med bara veckor kvar av säsongen. I England fick José Mourinho ihop sitt lagbygge som så många gånger förr och tog tillbaka Premier League-titeln till London efter att Manchesterklubbarna slagits om den under 5 års tid. Chelsea var senaste laget förutom lagen från Manchester att lyfta bucklan säsongen 2009/2010 så det var väl hög tid att pokalen fick en ny destination. I Frankrike fick Paris Saint-Germain äntligen lite motstånd i form av ett talangsprudlande Lyon, det var först efter helgens ligaomgång laget kunde säkra sin tredje raka ligatitel efter vinsten borta mot Montpellier utan Zlatan på plan. I Tyskland har vi bjudits på underhållande fotboll under året som passerat men den där extra spänningen har saknats som Dortmund bjöd på under ett antal säsonger. Dortmund tog flera kliv bakåt under säsongen och FC Bayern har fortsatt vara den där maskinen som laget så ofta varit och är. Vi avslutar denna summering med att ställa ett antal frågor om vad som händer framöver..

  • Kan Dortmund komma igen nästa säsong eller ska Wolfsburg och Borussia Mönchengladbach bli huvudutmanare i Bundesliga även framöver?
  • Fortsätter Chelsea sin dominans i Premier League eller kan lag som Arsenal, United, City, Liverpool eller rent utav Tottenham ta sig närmare eller rent utav förbi?
  • Kan Serie A bli jämnare nästa säsong. I år säkrade Juventus ligatiteln redan den 2 maj. Det går nu rykten om att AC Milan snart har ny ägare, Inter fortsätter samtidigt att satsa och lagen från huvudstaden Roma och Lazio får antagligen spela i Champions League nästa säsong men vad händer med laget från Neapel vid en missad CL-plats..
  • Försvinner Benítez?
  • Försvinner den ”sista frälsaren” Marek Hamšík?
  • Försvinner Real Madrid-importerna Callejon och Higuaín?
Napoli har varit en rejäl besvikelse i år och kan tom missa en CL-plats, blir lagets stjärna Gonzalo Higuaín kvar om så blir fallet? Foto: Mois.is

Napoli har varit en rejäl besvikelse i år och kan tom missa en CL-plats, blir lagets stjärna Gonzalo Higuaín kvar om så blir fallet? Foto: Mois.is

Vi vet inte svaret än och mycket kommer att hända under de sista veckorna på säsongen även om ligorna nu har fått sina vinnare. Återstår gör också att se vilka lag som vinner cuperna i Europa. Juventus eller Barcelona i Champions League. Dnipro eller Sevilla i Europa League. Beresor har paketen till finalerna och den sista fotbollsfesten för året, det finns dock en annan sport runt hörnet som vi också har resor till.  Vi talar så klart om motorsport där Formel 1 är den finaste av två godisbitar (även MotoGP). Här är några evenemang att se fram emot för den motorintresserade, dags att boka resan redan idag kanske?

Monte Carlo, Monaco 22-25 maj. Det börjar bli hög tid att boka om du vill vara på plats när världens häftigaste biltävling äger rum till helgen i Monte Carlo. Ett F1-race i stadsmiljö, det blir inte mäktigare än så

Silverstone, England 3-6 juli. Jovisst, England är mer känt för sin fotboll än för motorsport men med stekhete Lewis Hamilton som nationalhjälte lär det bli en fantastisk stämning på klassiska Silverstone i juli. Lewis är för tillfället i pole position gällande förare i Formel 1 och han kommer bäras fram av tusentals saliga britter under detta varma sommarrace. Se till att vara på plats du också, vi har paketen dit!

Monza, Italien 4-7 september. Dryga ut sommaren och ta en weekend till härliga Monza för att njuta av både sol och hästkrafter. F1-racet i Monza är verkligen en fest från start till mål där italienare och entusiaster världen över vallfärdar för att följa sina hjältar i det italienska stallet Ferrari. I år är det finske Kimi Räikkönen och tyske Sebastian Vettel som är förare för stallet och det rullar på ganska bra. Vettel ligger trea och Kimi fyra så här långt i förarmästerskapet. Det blir att räkna med ett antal finländare och tyskar på plats också med andra ord men det är väl härligt när folk från alla håll och kanter samlas för att följa samma intresse. Återstår att se om Kimi visar upp lite finsk sisu och bärgar vinsten i Monza, ta dig till Italien med oss för att följa spänningen på plats!

Alla F1 resor hittar du här– https://www.beresor.se/formel-1-resor/

Alla MotoGP-resor hittar du här– https://www.beresor.se/motogp-resor/

F1RESOR


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *