Förlusten till trots- Manchester City titelfavoriter

Manchester City förlorade toppmötet mot Chelsea med 3-1. Två nyckelspelare blev utvisade i slutskedet av matchen. Avståndet till toppen är nu fyra poäng. Ändå ser jag City som favoriter. Anledningen. Aldrig mer kan laget missa så många målchanser som de gjorde i går.

Uttrycket att ta tillvara på sina målchanser kunde inte vara tydligare än efter toppmatchen mellan Manchester City och Chelsea. På planen fanns ett lag som radade upp målchanser och ett annat som gjorde målen. Sättet City lyckades tråckla sig igenom det täta Chelsea-försvaret var imponerande att skåda. Leroy Sané visade att Sterling har en rejäl konkurrent på yttermittfältspositionen och Kevin De Bruyne visade återigen vilken sagolik fotbollsspelare han är. Om han bara kunde få bättre ordning på avsluten i går hade han på nytt bevisat att han hör hemma bland världens allra bästa. Nu var det dock det här med avsluten. Så väl Kun Agüero och De Bruyne hade fina chanser att avgöra matchen då hemmalaget hade en 1-0 ledning men det var liksom förgjort för Manchester City. Var det inte en back som räddade på mållinjen så var Courtois där med en hand eller en ribba där i vägen för målet..

 

Håller Chelsea i längden?

Chelsea då. Att vinna borta på Etihad Stadium är få förunnat. Det är något inte ens Barcelona lyckats med i år vilket säger något om Londonlagets prestation. Har man dessutom stekheta Diego Costa och Eden Hazard i laget krävs inte mycket för att vinna matcher. Ge bara bollen till någon av dessa och vips har du ett mål. Så enkelt kan fotboll vara ibland. Anledningen till att jag ändå ser City som titelfavoriter är att laget skapar målchanser oavsett motstånd och formationer. Trots att Chelsea många gånger försvarade lägre än Black Fridays priser så kunde City komma till målmöjligheter. Att laget missar så mycket som i går händer inte under en hel säsong och får bara Agüero och De Bruyne vara skadefria ser jag inget annat lag som kan hota Manchesterlaget. Chelseas svacka kommer komma längre fram, det tror jag oavsett hur genialisk denne Antonio Conte än må vara. Här är några kommande matcher för Manchester City och Chelsea framöver. Självklart kan du boka dom med oss på BE Resor. Fotboll upplevs bäst på plats. Med oss på BE Resor köper du en fotbollsresa som du sent ska glömma…

 

manchester_city_fc_badge-svg

 

Manchester City

 

Watford 14 december

Arsenal 18 december

Tottenham 21 januari

Manchester United 25 februari

Ganska trevliga matcher som stundar på Etihad Stadium de närmaste månaderna. Motståndet säger väl egentligen säg självt men ska man prata extra om någon match så vill jag nog framhålla mötet mot Arsenal. Två lag och två tränare som alltid vill framåt och skapa målchanser. Räkna med en match där målen trillar in och där du får uppleva fotboll i absoluta världsklass.

 

 

chelsea_fc-svg

Chelsea

West Bromwich 11 december

Bournemouth 26 december

Stoke 31 december 

Hull 22 januari

Arsenal 4 februari

Hemmaschemat för Chelsea känns väldigt tacksamt framöver. Laget bör inte ha några som helst problem att städa undan varken WBA, Bournemouth, Stoke eller Hull. Men så vet vi också att vi pratar om Premier League. Ligan där ingen match är avgjord på förhand.

 

Här är alla våra Premier League-resor. Klicka bara på texten för att komma dit!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *