Drömläge för Liverpool i Capital One Cup

Ett kärt barn har många namn brukar man säga. Så har även den engelska ligacupen. Sedan 1982 har turneringen nämligen varit sponsrad av en mängd olika företag, vilka även har fått stoltsera med namnet på turneringen.

Det har varit Milk Cup något år, Coca Cola Cup vid ett annat tillfälle. Det namn som jag är mest bekant med är Carling Cup. Så hette turneringen mellan 2003-2012. Ett ölföretag var alltså sponsor till en turnering i fotboll. Det är en sak om de är sponsorer till själva turneringen. Det är det många ölsorter som varit under åren i olika sammanhang. När namnet på företaget även blir turneringens namn känns det dock inget bra alls.

Rent av helt fel enligt mig. Alkohol och idrott ska inte förknippas, åtminstone inte på en så direkt nivå som ett turneringsnamn. 

Dagens namn på ligacupen, Capital One Cup, rimmar åtminstone lite bättre. År 2012 tog bankföretaget Capital One över sponsorskapet och därmed också namnet på turneringen. Pengar vet vi att det finns gott om i engelsk fotboll, därför känns det ganska passande att en bank sponsrar ligacupen.

Ligacupen är intressant av många skäl. Dels  därför att priserna för att gå på matcherna brukar vara betydligt lägre än de i Premier League och FA-cupen. Men även för att favoriterna brukar svikta. Topplagen i Premier League ser inte så stort värde av att gå långt och luftar därför ofta flertalet unga förmågor. Ett scenario som gör att lite svagare motstånd kan skrälla. I år har mängder av förhandsfavoriter fallit redan innan kvartsfinalspelet. Vad sägs om följande favoritfall:

Chelsea : Förlorade på straffar borta mot Stoke City i tisdags.

Arsenal: Förlorade borta mot Sheffield Wednesday med klara 3-0 under tisdagen.

Manchester United: Förlorade mot Middlesbrough hemma på Old Trafford efter straffläggning.

Tottenham: Föll hemma mot Arsenal i den tredje omgången.

West Ham (3:a i Premier League): Förlorade borta mot Leicester i tredje omgången.

Favoritfall. Chelsea förlorade mot Stoke efter straffsparksläggning. Foto: Express.co.uk

Favoritfall. Chelsea förlorade mot Stoke efter straffsparksläggning. Foto: Express.co.uk

Kvar i turneringen finns nu åtta lag. Fem hemmahörande i Premier League, resterande från The Championship. Lottningen blev klar direkt efter att onsdagsmatcherna var färdigspelade. Här är kvartsfinalerna:

Middlesbrough-Everton

Southampton-Liverpool

Stoke City-Sheffield Wednesday

Manchester City-Hull City

Jürgen Klopp har haft en skaplig start på sin tränarsejour i Liverpool. Det har bara blivit en seger på fyra matcher. Att laget inte förlorat under hans ledning måste trots allt vara en trygghet för laget och tysken. Ett kvitto på att de är på rätt väg.I Premier League och FA-cupen tror jag att det blir svårt för laget att nå hela vägen. Detsamma gäller i Europa League. Laget har inte kvalité nog att vinna dessa mer prestigefyllda turneringarna enligt mig. I Capital One Cup finns dock fortsatt alla möjligheter. Jag skulle till och med säga att Liverpool har ett drömläge att gå hela vägen.

Gerrard och Carragher lyfter bucklan 2012. Då hetter turneringen Carling Cup. Återstår att se om de lyckas återupprepa den bedriften i år. Foto: The Times

Gerrard och Carragher lyfter bucklan 2012. Då hetter turneringen Carling Cup. Återstår att se om de lyckas återupprepa den bedriften i år. Foto: The Times

Lottningen mot Southampton var dock en mardröm. Laget som spelar sina hemmamatcher på St Mary´s Stadium befinner sig nämligen i en liknande situation som Pool. Det är i ligacupen som en titel är troligast. Därför lär man också mönstra sin bästa elva, en elva som när allt stämmer kan utmana vilket Premier League-topplag som helst. Kan Klopps mannar ta sig förbi denna utmaning ser jag en superfinal mellan Liverpool och Manchester City framför mig på Wembley.

Sterling, nu i Manchester City kan ställas mot Liverpool i en möjlig final. Det vore något det. Foto: Manchesterevenignews

Sterling, nu i Manchester City kan ställas mot Liverpool i en möjlig final. Det vore något det. Foto: Manchesterevenignews

Visst, i en sådan är Manchester City klara favoriter men under en match, på neutral mark, är allting möjligt. Jag tror att Liverpool tar sig hela vägen och vinner Capital One Cup. Det hade också varit den perfekta starten för nya tränaren. En titel är alltid en titel nämligen, oavsett vad turneringen heter. Gällande ligacupen vet man aldrig namnet men det är en titel trots allt!

Boka en resa till England med oss på BE Resor. Vi har resor till Premier League, FA-cupen samt Capital One Cup. Dessutom har vi paketresor för att följa de engelska lagen i Champions League och Europa League, bra va!

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *