Arsenal nära historisk vändning men Monaco drog längsta strået!

Att Champions League är en turnering utöver det vanliga är omöjligt att ta miste på. Sången inför match, stämningen på läktarplats oavsett var matchen spelas och glöden i spelarnas ögon är fullständigt magisk att skåda. Detta är en turnering för mästare, en turnering där lönekuvertet läggs åt sidan, en turnering där istället ära och berömmelse står i främsta rummet. Därför tackade David Luiz högre makter när han nickade in kvitteringen som hjälpte PSG att nå kvartsfinal och därför bad Arda Turan när straffläggning pågick i Madrid under gårdagskvällen. David Luiz bön välsignades, så även Arda Turans då hans Atlético stod som vinnare efter att hemvändande Fernando Torres blivit hjälte mot Bayer Leverkusen genom att sätta lagets sista straff, en vacker historia det med. Champions League kvällen höll på att bli historisk den med, detta i returmötet i furstendömet Monaco mellan Arsenal och AS Monaco…..

Arda kunde inte titta på under straffsparksavgörandet, istället satt han och bad på mittplan. Det verkar ha gett effekt då hans lag tog sig vidare till kvartsfinal, Foto: Diariogol

Arda kunde inte titta på under straffsparksavgörandet, istället satt han och bad på mittplan. Det verkar ha gett effekt då hans lag tog sig vidare till kvartsfinal, Foto: Diariogol

Aldrig tidigare hade ett lag med utgångsläget 1-3 från hemmamötet lyckats ta sig vidare i turneringen. Arsenal hade dock chansen, man hade ett grymt lag på plan och underpresterade i det första mötet på Emirates. Skulle det bli en klassisk kväll med en häftig vändning? Från början kändes det inte så då Monaco var väl så bra men när Giroud kunde göra 0-1 efter halvtimmen spelad hände något. Monaco spelarna började slå undan, Arsenal hittade sitt kortpassingsspel och chanserna dök upp. En efter en. När Aaron Ramsey sedan gjorde 2-0 med 10 minuter kvar kändes en vändning fullt möjlig. Monaco lyckades dock med stor dos tur och lite skicklighet reda ut stormen och ta sig vidare. Två franska lag i kvartsfinal, en indikation på att Ligue 1 är en liga att respektera. Arsenal och Wenger får återigen inrikta sig på att nå fjärdeplatsen och ta sig hit igen nästa säsong för oavsett hur bedrövligt det känns att förlora i mästarnas turnering så vill man alltid tillbaka. Tillbaka till musiken, tillbaka till arenorna, tillbaka till händelsernas centrum för att synas inför världens alla fotbollsfans. Fans som idag har blickarna mot Dortmund och Barcelona..

Monaco vidare, Cazorla deppar efter uttåget ur CL, Foto: Caughtoffside.com

Monaco vidare, Cazorla deppar efter uttåget ur CL, Foto: Caughtoffside.com

På Signal Iduna Park tar Dortmund emot ett formstarkt Juve som får klara sig utan ikonen Andrea Pirlo. Utgångsläget 2-1 till italienarna är minst sagt en skakig ledning då ett mål från Dortmund kastar om förutsättningarna totalt. det kommer sjungas, det kommer gungas och det kommer skrikas på Dortmund hemmaplan för att åskådarna ska lyfta fram deras spelare till nya triumfer i Champions League. Skrikas kommer det också i Barcelona där Messi, Neymar Jr och Súarez ska grusa Manchester Citys drömmar ännu en gång. Utgångsläget på 2-1 talar för en enkel Barcelonavinst totalt men vi såg Schalke och PSG förra veckan, vi såg Arsenal igår. I fotboll kan allt hända, det är därför vi älskar sporten i den mån vi gör. Nu är Yaya Touré tillbaka och Manchester City kan spela helt utan press. Barcelona däremot kunde haft 3-1 om Messi inte missat en straff i slutsekunderna vilket kan stå dom dyrt om engelsmännen har en fantastisk kväll på Camp Nou. Det blir att hålla i hattarna även denna kväll för snälla…låt det bli kväll, släck ljusen och låt Champions League lysa upp er tillvaro! Här är trailers inför kvällens stormöten i Champions League..

Video upplagd av MikhavlichenkoHD

Video upplagd av JuventusHighlightsTV


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *