21 mål och Dembélé- det här lovar gott Dortmund!

I ligan har det gått trögt för Dortmund. Inledningen av Champions League-spelet har varit allt annat än trögt. Dortmund satte nytt målrekord i gruppspelet och vann sin grupp före självaste Real Madrid. Dags att räkna in Dortmund i kampen om titeln.

Ingen trodde väl att Dortmund skulle fortsätta charma oss efter att laget tappat spelare på löpande band. Det har inte varit vilka spelare som helst heller. Bara under de senaste åren har nyckelspelare som Hummels, Gündogan och Mkhitaryan lämnat det tyska topplaget. Ändå har laget lyckats fantastiskt bra i Champions League. Ligaspelet har dock börjat knackigt men internationellt har Dortmund visat att laget hör till den absoluta toppen 2016/17.

  • Vad sägs om två oavgjorda möten mot Real Madrid där laget dessutom varit det bästa laget båda matcherna.
  • Vad sägs om 21 gjorda mål i Champions Leagues-gruppspel. Nytt rekord i turneringen och ett målsnitt på 3,5 mål per match!

Dortmund är verkligen ett lag att räkna med i årets upplaga av Champions League. Trots tappen av nyckelspelare har laget lyckats fylla på smart. Det har varit André Schürrle som kommit in och bidragit med rutin i massor. Det har varit en Mario Götze som redan avgjort en VM-final trots sin unga ålder….

Mest imponerande i detta Borussia Dortmund är dock de unga spelare som tillkommit och som redan nu visar att de håller internationell toppklass. Vi pratar om amerikanen Christian Pulisic som trots sin ålder (född 1998) är totalt orädd och ångar fram längst kanten. Vi pratar även om en turkisk supertalang i Emre Mor (född 1997) som bara blir bättre för varje match han får förtroende. Så liten och nätt men så enormt mycket fotboll det finns i den kroppen. Vi pratar kanske framför allt om Ousmane Dembélé. Tänk att som 19-åring äga mittfältet på Santiago Bernabéu mot självaste Real Madrid. Dembéle dribblade, sköt och styrde spelet på mitten under onsdagens match. Han gjorde i stort sett vad han ville med bollen trots det meriterande motståndet på andra sidan. Dembélé kommer utan tvekan vara en av Europas mest eftertraktade spelare nästa sommar. Frågan är om han leder Dortmund till Champions Leauge-final innan dess, så pass bra är denne talang att han kan vara mannen att ta tyskarna hela vägen i Champions League. Kika bara på detta klipp så förstår ni vilken talang vi har att göra med…

I åttondelsfinalen kan Dortmund ställas mot Benfica, Manchester City, Paris, Porto, Sevilla. Blir spännande att se vad Dortmund kan göra mot exempelvis Manchester City. Lär bli mycket mål om inte annat…

Här är Dortmunds kommande spelschema. Ni kan självklart boka fotbollsresan med oss på BE Resor…

 

20 december Augsburg

 

4 februari RB Leipzig

Härlig match mellan uppstickaren Leipzig och frejdiga Dortmund. Kan Forsbergs otroliga formkurva fortsätta eller har den börjat dala vid det här laget?

18 februari Wolfsburg

Forna storklubben Wolfsburg som vann ligan 2008/2009 har haft det tuffare de senaste åren och varit långt ifrån den absoluta titelstriden. Trots det är det här en match som kittlar.

4 mars Leverkusen

Leverkusen är alltid med långt uppe i tabellen men har svårt att nå hela vägen till toppen. Brukar bli jämna matcher när lagen drabbar samman. Så även denna gång?

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *