Fotbollsresa till Chelsea, hjälp på vägen

Guide för din fotbollsresa till Chelsea – The Blues

Funderar du på en fotbollsresa till Chelsea för att se ditt favoritlag på Stamford Bridge, laget med supercoachen José Mourinho, ikonen Didier Drogba samt kaptenen och hjärtat John Terry? Tveka inte, det är värt priset. Här får du nu lite hjälp på vägen inför din resa till London. BE Resor har i följande inlägg lagt upp lite tips och annat inför en stundande resa med oss. Vi har billiga fotbollsresor med flyg, hotell & matchbiljetter på olika kategorier. En fotbollsresa till Chelsea behöver inte tömma plånboken om du bokar på rätt ställe. Vi har i år efter år kämpat med att skapa så stort kontrakt som möjligt med Chelsea för att dra ner priserna. Det har uppskattats väldigt mycket av våra resenärer att vi har kunnat sänka priserna. I den här Chelsea-guiden kommer vi att berätta lite hur vi har gjort när vi har åkt på en Chelsea resa, men kommer även att ge er tips och råd på hur ni får ut det mesta av er Londonresa.

Jag har varit på några resor till Chelsea genom åren men nu känns det som att man kommer in till ett leende Chelsea, ett stolt Chelsea och ett självförtroende som lyser, t o m på korvgubben. Det känns som att man tror på den här upplagan, kanske p g a av Mourinho men det är något i alla fall. Det är stor skillnad på stämningen numera, det är i princip aldrig några tomma stolar och allt det här speglar sig till alla. Vi är Chelsea, vi är störst bäst och vackrast.

 

Chelsea pride of London

 

När du landar i London

När du landar på någon av flygplatserna i London kommer du antingen till Heathrow, Stansted, Luton eller Gatwick. Det billigast att ta sig till centrala London är buss som kostar ca 10£ beroende på vilken flygplats man landar på. Det går bussar eller tåg till och från flygplatsen för alla flighter och du behöver inte boka något i förväg, utan du kan på ett smidigt sätt köpa det på flygplatsen, i biljettautomat eller biljettluckan. Tåget kostar ca dubbelt så mer än bussen och taxi är ett väldigt dyrt alternativ. Åker man buss hamnar man alltid på Liverpool Street Station som har anslutning till ett flertal tunnelbanelinjer som man kan ta till hotellet. Taxi är ett alternativ men även här är det väldigt dyrt med tanke på den tjocka trafiken i centrala London. Att ta sig till Arsenal & Emirates Stadium från Liverpool Street är även det smidigt med tunnelbana. I megastaden London är det viktigt att planera innan man åker, annars blir man vilsen på plats. Så stort är det. Nedan listar vi färdmedel med ungefärliga tider och priser från de olika flygplatserna i London. Vi har räknat på ungefärliga tider med tanke på trafiken som i princip kan stå helt still långa stunder i centrala London.


Transfer & kostnad från flygplatserna till centrala London:

Heathrow tur & retur – tåg ca 330kr (20-25 min), buss ca 130kr (40-45 min), taxi 700-900kr (enkelresa)
Gatwick tur & retur – tåg ca 300kr (35-40 min), buss ca 130kr (40-60 min), taxi 900-1100kr (enkelresa)
Stansted tur & retur – tåg ca 380kr (55-60 min), buss ca 130kr (60-70 min), taxi 900-1100kr (enkelresa)
Luton tur och retur – tåg ca 380kr (55-60 min), buss ca 130kr (60-70 min), taxi 900-1100kr (enkelresa)

 

 

Våra hotell i London

Vi samarbetar med ca 60 hotell i centrala London med olika kategorier från lågbudget till lyx. Allting hänger på hur mycket du vill lägga ner på just boendet. Självklart ingår det frukost till alla hotell, men det är väldigt varierande på kvalitén på frukosten tyvärr. De flesta av våra hotell ligger mitt i centrala London men vi har även hotell som ligger i anslutning till Stamford Bridge som gör att det underlättar för dig att gå till arenan. Många väljer just det alternativet p g a bekvämligheten och det är förståeligt med tanke på tanke på trafiken som uppstår efter matcherna. Jag brukar tänka att åker man på fotbollsresa så är man inte så mycket på hotellet, andra människor tycker annat. Ett riktigt bra alternativ till just matcher på Stamford Bridge är Millenium & Copthorne Hotel som ligger i anslutning till arenan men det brukar vara rätt dyrt under matchdagarna. Bakom hotellet precis är Stamford Bridge.

 

Chelseas spelarbuss – mäktig känsla!

En sak som man ofta tänker på när man ser fotboll på tv är det där klippet när spelarna kliver av bussen för att gå ner till omklädningsrummet och göra sig redo för match. På Stamford Bridge har man möjligheten att se denna bussvandring på nära håll om man är ute i relativt god tid. Vill du se spelarna när de kliver av bussen inne på arenan, se då till att befinna dig nära East Gate ca 2 timmar innan avspark och fråga sedan vakterna (stewards) mer exakt var bussen kommer ingående. Får du en bra position är du bara fåtalet meter från superstjärnorna vilket kan vara ganska häftigt.

 

Hur du tar dig till Stamford Bridge

Smidigast sättet att färdas i London är via Metro som i många andra storstäder. Stamford Bridge är den arena som ligger mest centralt åtminstone enligt klubben själv. Arenan ligger på området Chelsea som ligger nedanför Kensington och är mitt i centrala London egentligen. Ni kan därför ägna dagen åt att strosa runt bland shoppinggatorna för att senare ta Metro till Stamford Bridge, så ni behöver planera hela dagen för att komma ut dit. Du tar dig till arenan genom att ta den gröna linjen sk district line och hoppar av på stationen som kallas Fulham Broadway (längst ned till vänster på kartan). Från Fulham Broadway är det sedan bara ett stenkast till arenan och hittar man inte så är det inte svårare än att följa strömmen, huvuddelen ska nog till samma adress som du. Självklart kan man även ta taxi till Stamford Bridge men med tanke på trafiken i London kommer man inte fram snabbare än tunnelbanan. Dessutom kostar taxin 4 ggr mer än tunnelbanan. Annars finns även bussarna 14, 211 & 414 men som sagt, tunnelbanan tar kortast tid.

 

Londons tunnelbana

 

 

Fotbollsmatch med Chelsea på Stamford Bridge

Att ”bygga upp” en match är halva nöjet för mig. Har du aldrig varit på en Chelsea-pub innan matchen med Chelsea supportrar så är det ett råd du kan få. Om man bara är en vanlig Chelsea supporter går man ut därifrån och är en inbiten Chelsea supporter ända in i märgen. Det är hjärntvättning på hög nivå, men på ett positivt sätt så klart. Det finns några pubar runt om arenan men den jag gillar allra bäst är den som ligger precis bredvid Copthorne Hotel, i anslutning till arenan och heter Frankies Sport Bar & Diner. Åk dit minst 2 timmar innan match för att ens få plats. Annars gör ni som vi lyckades med att göra, boka ett bord så att ni åtminstone har möjlighet att komma in. Ska ni ta er några pint så är det bara att gå in men som sagt, kom tidigt. Ett annat ställe vi stötte på var Brogan´s som har blivit en träffpunkt för Chelsea supportrar. Härlig stämning även här, folk står utanför och håller sina ramsor för det är fullt där inne. Om ni åker ut till arenan 2 timmar innan match har ni inga problem att hitta barerna, det finns ett massvis, bara för Chelsea supportrar.

 

Stamford Bridge

 

Frankies Sports Bar and Grill

 

Saker du inte får ta med dig på Stamford Bridge

Bra att veta är att det är okej att komma till Stamford Bridge med en väldigt liten väska så länge det inte finns vassa föremål eller alkohol i den. Du får absolut inte ha på dig bortalagets kläder, halsduk och i vissa fall inte ens bortalagets färger. Du får inte heller ha på dig shorts eller sandaler. Du kommer med stor sannolikhet att nekas tillträde till arenan. I vissa fall har man inte ens fått ta med sig en liten handväska men i vissa fall har det gått bättre. Kamera är inga problem att ta med sig så länge det inte är någon större variant eller stativ som tillhör. Alla som vill besöka Stamford Bridge måste självklart ha en matchbiljett, vare sig det är vuxna eller barn som vill komma in. De engelska lagen har ingen hänsyn om man har en bebis, alla ska ha matchbiljetter för att tillträda arenan. En annan sak man bör tänka på att inte bli för onykter för då riskerar man att inte tillträda arenan och är man redan inne kan man bli utslängd. Det här är väldigt strikt och måste följas av alla fotbollssupportrar.

 

Chelsea Megastore – dröm för Chelsea supportrar

I Chelsea Megastore kan du i princip köpa allt mellan himmel och jord med en Chelsealogo på. Förutom tröjor, bollar, kepsar, halsdukar, kaffekoppar hittar du även väldigt häftiga grejer som masker med t ex Mourinho, Drogba, Terry, Hazard på, du kan vara vem du vill för en stund. Megastore ligger precis bredvid Stamford Bridge, vid Copthorne Hotel. Det är väldigt enkelt att hitta till Megastore, annars kan du från en av Stewards som jobbar runt om arenan så hjälper dom dig. Öppettider för Chelsea Megastore är måndag – fredag 09:00 – 17:00, lördag & söndag 11:00 – 17:00.

 

Chelsea Megastore

 

Chelsea megastore fotboll

Fotbollsbiljetter till Chelsea på Stamford Bridge

Med tanke på att vi är Officiell biljettagent har vi möjlighet att boka ett stort antal biljetter på olika kategorier och sektioner. Är ni ett stort gäng kan vi garantera att ni sitter tillsammans och det är inte så vanligt när det gäller fotbollsbiljetter i England. Självklart är chansen större att ni tilldelas de bästa biljetterna om ni bokar tidigt. Oftast skickas våra fotbollsbiljetter hem till dig i god tid innan matchdag. Till vissa matchbiljetter hos oss på www.beresor.se ingår det även matbuffé på Chelseas egna hotell. Det här hotellet är inbyggt i arenan. Detta är heller inte vilken mat som helst som serveras. Varm och kall mat, såväl kyckling som skinka och kalkon samt efterrätt för den med god aptit, eller god aptit vad säger jag, efterrätt går alltid ner. Igår serverades Pannacotta med jordgubbssylt, inte illa va! Kolla på bilderna nedan hur buffén kan se ut. Personalen är också mycket trevlig och får dig att känna dig speciell.
   

Chelsea Football Club, Hospitality, 2013.

 

VIP Hospitality biljetter till Chelsea på Stamford Bridge

Vissa matchbiljetter är klassade som VIP Hospitality med tanke på att det ingår lite mer än bara matchbiljetter. Till matchbiljetterna med inklusive mat (Centenary Club Dining) har du tillgång till restaurangen 2,5h innan matchstart så du kommer med stor sannolikhet att vara mätt innan du går härifrån. Här får du även Chelsea FCs officiella matchprogram, dagen till ära var det Remy som prydde omslaget. Laguppställningen serveras på ett A4 papper cirka 30 min innan avspark. Här känner man sig verkligen som en VIP-kund. Servicen är på topp, maten är på topp, stämningen innan match är på topp, sittplatserna är även dom på topp! Satt rätt nära Mourinho som du ser.

 

 

Fotbollsresor till Chelsea med BE Resor

I våra fotbollsresor till Chelsea erbjuder vi flyg, hotell & matchbiljetter med olika kategorier till alla matcher i Premier League, Champions League samt de inhemska cuperna. Vi försöker att hålla nere våra priser för att så många som möjligt ska kunna åka utan att tömma plånboken. Har du eget flyg eller boende så kan vi hjälpa till med matchbiljetter. Vårt kontrakt med Chelsea gör att vi kan välja mellan olika kategorier på hela arenan. Med oss på BE Resor kan du boka direkt på hemsidan eller via telefon för experthjälp.

 

 

beresor_logo_png

Ladda ner sidan som PDF-fil.

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, standard.co.uk, ilovehdwallpapers.com, blighter.com, demotix.com, mindthegap.se, haveblogwilltravel.org, designmynight.com, chelseafc.com


1 kommentar

  1. Hej vi är intresserade av Chelsea som lag

    Reply

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *