Fotbollsresa till Arsenal, läs vår guide innan din resa

Guide för din fotbollsresa till Arsenal

Väljer du att åka på fotbollsresa till Arsenal med BE Resor kan det vara bra att veta att titta på den här guiden som vi har nedan. I den här guiden är det meningen att du ska ha allting klart för dig från att du åker hemifrån tills att du kommer hem igen. Några exempel är hur du tar dig från flygplatsen till centrala London och sedan till hotellet, hur du hittar till Emirates Stadium, viktig info innan du ska besöka Emirates Stadium, vilka biljetter du ska boka för att njuta full ut på matchen, info om Stadium Tour & Museum mm. Arsenal, eller ”The Gunners” som de kallas, spelar sina matcher på Emirates Stadium som enligt mig är Europas fräschaste fotbollsarena. Arsenal och arenan Emirates Stadium ligger i norra delarna av London och är en fantastisk byggnad, utvändigt och utvändigt. Det spelar egentligen ingen roll vilket lag du ska se Arsenal spela mot, här är det alltid fullsatt till sista stol. Jag har varit på matcher mot Tottenham, Liverpool, Manchester United, Swansea, Bradford, Borussia Dortmund för att nämna några och det har varit fullsatt på varenda match. Då pratar vi ändå om en fotbollsarena som tar 60.000 åskådare och fyller mot division 2 & 3 lag. Otroligt!

 

Arsenal Club Level  Arsenal fotbolls stadium

 

När du landar i London

När du landar på någon av flygplatserna i London kommer du antingen till Heathrow, Stansted, Luton eller Gatwick. Det billigast att ta sig till centrala London är buss som kostar ca 10£ beroende på vilken flygplats man landar på. Från Heathrow går det vissa tider på dygnet även tunnelbana för ca 50kr per tur. Det går bussar eller tåg till och från flygplatserna för alla flighter och du behöver inte boka något i förväg, utan du kan på ett smidigt sätt köpa det på flygplatsen, i biljettautomat eller biljettluckan. Tåget kostar ca dubbelt så mer än bussen och taxi är ett väldigt dyrt alternativ. Åker man buss hamnar man alltid på Liverpool Street Station som har anslutning till ett flertal tunnelbanelinjer som man kan ta till hotellet. Taxi är ett alternativ men även här är det väldigt dyrt med tanke på den tjocka trafiken i centrala London. Att ta sig till Arsenal & Emirates Stadium från Liverpool Street är även det smidigt med tunnelbana. I megastaden London är det viktigt att planera innan man åker, annars blir man vilsen på plats. Så stort är det. Nedan listar vi färdmedel med ungefärliga tider och priser från de olika flygplatserna i London. Vi har räknat på ungefärliga tider med tanke på trafiken som i princip kan stå helt still långa stunder i centrala London.


Transfer & kostnad från flygplatserna till centrala London:

Heathrow tur & retur – tåg ca 330kr (20-25 min), buss ca 130kr (40-45 min), taxi 700-900kr (enkelresa)
Gatwick tur & retur – tåg ca 300kr (35-40 min), buss ca 130kr (40-60 min), taxi 900-1100kr (enkelresa)
Stansted tur & retur – tåg ca 380kr (55-60 min), buss ca 130kr (60-70 min), taxi 900-1100kr (enkelresa)
Luton tur och retur – tåg ca 380kr (55-60 min), buss ca 130kr (60-70 min), taxi 900-1100kr (enkelresa)

 

Heathrow flygplats London

 

Våra hotell i London

Vi samarbetar med ca 60 hotell i centrala London med olika kategorier från lågbudget till lyx. Allting hänger på hur mycket du vill lägga ner på just boendet. Självklart ingår det frukost till alla hotell, men det är väldigt varierande på kvalitén på frukosten tyvärr. De flesta av våra hotell ligger mitt i centrala London men vi har även hotell som ligger i anslutning till Emirates Stadium som gör att det underlättar för dig att gå till arenan och tillbaka till hotellet efter matchen. Många väljer just det alternativet p g a bekvämligheten och det är förståeligt med tanke på tanke på trafiken som uppstår efter matcherna. Jag brukar tänka att åker man på fotbollsresa så är man inte så mycket på hotellet, andra tycker annat.

 

The Trafalgar Hotel

 

Hur du tar dig till Emirates Stadium

Lättast att ta sig till Emirates Stadium är utan tvekan med tunnelbana. Bussen tar alldeles för långt tid i ett vätrafikerat Londonoch enligt mig inget alternativ. Beroende på var i London du befinner dig när du ska åka till arenan är det olika tunnelbanestationer & alternativ som tar dig till Emirates Stadium & Arsenal. I värsta fall får du byta tunnelbana, men det är väldigt smidigt i London som enligt mig är den stad som har mest skyltar för tunnelbana, bussar, sevärdheter mm. De har hellre en skylt för mycket i den här staden och det underlättar för oss turister väldigt mycket. Du går av på tunnelbanestationen Arsenal Station eller på Holloway Road. Det är ca 2-3 min gångavstånd till Emirates Stadium från båda tunnelbanestationerna men Arsenal Station ligger närmare Gunners Pub (en pub som är avsedd för Arsenal fans) om du vill besöka den innan eller efter matchen. Kostnaden för tunnelbanan är ca 40kr per tur och med tanke på att arenan ligger ca 6km från centrala London kostar det väldigt mycket med taxi. Sist betalade jag lite över 600kr, inte så kul.

 

Londons tunnelbana

Fotbollsmatch på Emirates Stadium med Arsenal

Jag personligen älskar att ”bygga upp” och ”värma upp” för en fotbollsmatch på Emirates Stadium. Istället för att vara på arenan en kvart innan matchstart (så som många gör) åker jag hellre ut ca 2 timmar innan. Då har man tid att känna på stämningen, dricka en pint på Gunners Pub, uppleva hur ett riktigt Arsenal-fan beter sig innan matchen, leta reda på vart man ska efter matchen osv. Jag väljer hellre att stanna kvar efter matchens slut och ta den tid jag behöver för att analysera matchen på plats innan jag beger mig tillbaka till Gunners Pub som ligger ca 7-8 min gångavstånd från Emirates Stadium. Saker man kanske inte tänker på innan match eller har svårt att upptäcka när mörkret faller. Köper du fotbollsresa med biljetter på Club Level har du tillgång till arenan 2,5h innan matchstart så en fotbollsmatch med Arsenal är en ”heldagsupplevelse” brukar jag säga. Oavsett när matchen spelas, vem Arsenal spelar mot har vi på BE Resor fotbollsresan för just din drömresa och fotboll på Emirates Stadium är en dröm, tro mig!

 

 

Arsenal Emirates Stadium

 

Saker du inte får ta med dig in på Emirates Stadium

Bra att veta är att det är okej att komma till arenan med en väldigt liten väska så länge det inte finns vassa föremål eller alkohol i den. Du får absolut inte ha på dig bortalagets kläder, halsduk och i vissa fall inte ens bortalagets färger. Du får inte heller ha på dig shorts eller sandaler. Du kommer att nekas tillträde till arenan. Själv kom jag direkt från flygplatsen med kläder för 2 dagars vistelse men det var inga problem, men jag hade nog väldigt mycket tur. Vissa har inte ens fått ta med sig en liten handväska men den här vakten var väl snäll. Kamera är inga problem att ta med sig så länge det inte är någon större variant eller stativ som tillhör. Alla som vill besöka Emirates Stadium måste självklart ha en matchbiljett, vare sig det är vuxna eller barn som vill komma in. De engelska lagen har ingen hänsyn om man har en bebis, alla ska ha matchbiljetter för att tillträda arenan. En annan sak man bör tänka på att inte bli för onykter för då riskerar man att inte tillträda arenan och är man redan inne kan man bli utslängd. Det här är väldigt strikt och måste följas av alla fotbollssupportrar.

 

Arsenal The Emirates Stadium

 

Fotbollsbiljetter till Arsenal på Emirates Stadium

Köper du endast fotbollsbiljetter till Arsenal på Emirates eller ett paket med flyg, hotell & matchbiljetter så är ett gott råd att köpa biljetter på Club Level sektionen. Tog en bild från våra sittplatser och som du ser är det riktigt nära planen. Det är enligt mig den finaste sektionen om jag jämför med alla andra arenor jag suttit på kortsidan på. Trots att biljetterna är på kortsidan så har du en väldigt bra blick till spelet, du är nära planen och du har tillgång till gratis öl & vin i halvlek. Dessutom får du till Club Level biljetterna även matchprogram, gratis inträde till Arsenals museum, gratis inträde till Emirates Stadium Tour (rundtur på arenan) och så kan vi garantera ett stort sällskap sittplatser tillsammans vilket är väldigt ovanligt.  Matchbiljetterna på Club Level skickas hem till dig i god innan du åker iväg på din fotbollsresa till Arsenal så du behöver inte känna någon oro. Rundturen på arenan kan man inte göra på matchdagen men alla andra dagar går det bra. Info om detta kommer längre ner i guiden.

Passa även på att vandra runt arenan på utsidan för att njuta av det fantastiska bygget med spelarna som håller om varandra följt av historier av spelare, fans etc på arenans väggar. Det är storslaget och vackert. Du känner säkert redan till att vi på BE Resor har paketpriser inklusive flyg & hotell men har man eget boende finns även möjligheten att via hemsidan köpa lösa matchbiljetter. Fotbollsresor ska inte bara vara för den med de tätaste av plånböcker, utan en fotbollsresa ska även kunna göras av en passionerad fotbollsentusiasten utan stor rikedom. Det är och kommer alltid att vara vår vision. London är annars en ganska dyr stad att föra sig i, det vill till att man köper ett day-pass kort i metron för att man ska kunna ta sig fram, dessa kostar lite mindre än 10 pund.  Beställ din Fotbollsresa hos oss på BE Resor och du kommer inte bli besviken. Även om slutresultat på matchen inte alltid blir som man önskat sig så kommer intrycket av Emirates Stadium att bestå, en dröm för fotbollsälskare med plats för ca 60 000 åskådare.

 

     

Emirates Stadium Tour & Museum

När det gäller Stadium Tours och Museum så brukar jag vara väldigt anti detta på fotbollsarenor, men på Emirates Stadium kan man inget annat än att fascineras. Här har Arsenal verkligen lyckats få med allt plus lite till. Stadium Touren som kan göras både enskilt eller med guide gör att du får se omklädningsrummen för bägge lagen, gå i ”spelartunneln”, ta del av info som glömt eller inte visste mm. Arsenal Museum har öppet alla dagar i veckan med vissa undantag men Stadium Tour är inte tillgängligt på matchdagen. Se öppettider nedan.

Öppettider Arsenal Museum:
Måndag – lördag 10-18
Söndag 10-17

Öppettider Emirates Stadium Tour:
Måndag – söndag 10-18
Matchdag stängt

Arsenal Museum Arsenal Museum Arsenal Stadium Tour

Fotbollsresa till Arsenal med BE Resor

Nu ska du ha fått ett perfektiv på hur det kan bli när åker på fotbollsresor till Arsenal med oss på BE Resor. Vill du ha pris på fotbollsresor till Arsenal med flyg, hotell & matchbiljetter kan vi erbjuda det till ett bra pris och vill du hellre ha paket utan flyg eller endast matchbiljetter erbjuder vi det också till ett bra pris. Vi säljer inte bara fotbollsresor till Arsenal i Premier League utan även till Champions League samt de inhemska cuperna. Ett gott råd är att boka så tidigt som möjligt för att ta del av de billigaste priserna. På beresor.se kan du på ett smidigt sätt skicka in din förfrågan eller boka direkt. Vill du ha personlig service kan vi hjälpa dig på telefon.

 

beresor_logo_png

Ladda ner sidan som PDF-fil

 

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, essentiallysports.com, ltstatic.com, blighter.com, tripadvisor.com, mindthegap.se, wikimedia.org, guim.co.uk, a.travel-assets.com, londontheatredirect.com, arsenal.com,


2 kommentarer

 1. Ni kanske kan lägga till att det smidigaste sättet att ta sig från Heathrow är att ta tunnelbanan. Bokar man då också hotell efter den linjen så är det ett väldigt snabbt och enkelt sätt att ta sig till hotellet och checka in och sedan ge sig ut på stan. Enkelresa ca 40 kr.

  Reply
 2. Hej Torgny

  Tack för det 🙂
  Vi lägger in det.

  //BE Resor

  Reply

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *