CL är tillbaka- BE Resor tippar och guidar till de bästa matcherna <3

Efter drygt två månader reser sig Champions League från dvalan och vi kan se fram emot en handfull dubbelmöten som hettar till ordentligt. Matcher som för två månader kändes avgjorda på förhand känns nu mer eller mindre öppna.

BE Resor har kikat på de åtta mötena och tippat utgången. Dessutom tipsar vi om tre matcher som vi tycker ni verkligen bör fundera över att lägga pengar på att se live, det kommer vara SÅ värt det.

PSG-Chelsea                                               Vårt tips: PSG

Zlatan är på väg mot ännu en magisk säsong med sitt PSG. Av alla klubbar han har spelat igenom åren så undrar jag om det inte är i PSG som han har gjort störst avtryck. Må hända att det är i en liga där Paris SG är totalt överlägsna och har spelare som överglänser alla andra lag men Zlatan briljerar ändå. Trots att han bara blir äldre syns det inte i statistiken, snarare tvärtom. För varje år som går hittar han nya lösningar för att komma till målchanser och producera poäng. Det är grymt imponerande.

Chelsea har vaknat efter en enormt tuff start på säsongen och har en fördel i detta dubbelmöte då man avslutar hemma på Stamford Bridge. Att påstå att de är favoriter vore dock fel med tanke på hur bra PSG är för tillfället. Jag tror att matcherna blir jämna men att Paris SG vinner.

Trots en utvisning på Zlatan kunde PSG vinna dubbelmötet senast. Hur slutar det nu?

Trots en utvisning på Zlatan kunde PSG vinna dubbelmötet senast. Hur slutar det nu?

Vårt tips är att se returmötet på Stamford Bridge. Det är alltid mest intressant att följa den avgörande matchen och det här dubbelmötet lär leva in på slutminuten i London. Var på plats, vi har paketresan dit!

 

Arsenal-Barcelona                         Vårt tips: Barcelona

Oj vilken otur de har Arsenal. Gång på gång lyckas de ställas mot tuffast möjliga motstånd i Champions League-slutspelet. Frågan är vad de kan göra mot FC Barcelona, förmodligen absolut ingenting. Firma Suárez, Neymar Jr och Messi är om möjligt ännu bättre den här säsongen än förra vilket säger en hel del. De var helt magiska ifjol. Arsenal har förvisso en grym säsong i rullning, de har känning på Premier League-titeln och lyckades vända ett tillsynes hopplöst utgångsläge i CL-gruppen i höstas. I den här matchen finns allt att vinna och kan man slå Bayern München en match så kan man vinna mot Barcelona. Problemet är att det måste göras dubbelt upp.

Messi gillar att ställas mot Arsenal. Gjorde 4 mål i en och samma match för ett antal år sedan mot Londonlaget.

Messi gillar att ställas mot Arsenal. Gjorde 4 mål i en och samma match för ett antal år sedan mot Londonlaget.

Vårt tips är att se det första mötet på Emirates Stadium. Det är inte varje dag trycket är där under Premier League-matcherna men räkna med att det kommer gunga ordentligt när Barcelona kommer till London.

Ska Arsenal ha någon som helst chans krävs det att publiken blir den tolfte spelaren. Ja, kanske behövs det även en trettonde lirare. Vi får se hur Arsenal ska lösa den biten

 

Juventus-Bayern München                   Vårt tips: Bayern

För två månader sedan var det inget snack, Bayern skulle köra över Juventus i det här mötet. Juve hade haft enorma problem i Serie A och tappen av Pirlo, Tévez och Vidal kändes alltför tunga för att laget skulle kunna konkurrera. Nu är verkligheten en annan. Laget stormar fram i Serie A och i Champions League så besegrades Manchester City både hemma och borta. Bayern får trots det räknas som klara favoriter men ett bra hemmaresultat gör att matchen kan sluta hur som helst.

Pogba måste vara outstanding om Juve ska ha en chans mot Bayern

Pogba måste vara outstanding om Juve ska ha en chans mot Bayern

Vårt tips är att se första mötet på Juventus Stadium. Om det är något land som är bra på det här med stämning så är det Italien. Juventus är galet bra på att anordna tifo i världsklass och det är nästan en garanti på gåshud i samband med spelarnas entré till Storia di un Grande Amore.

 

Manchester City-Dynamo Kiev      Vårt tips: Man City

Visst, du går inte vidare ur en grupp med Chelsea och Porto om du inte är ett bra fotbollslag. För Citys del blev dock lottningen trots det en dröm. Manchesterlaget ska inte ha några som helst problem att ta sig vidare över två matcher. Med tanke på att De Bruyne är skadad och formen inte är den bästa kan möjligen Kiev ställa till det på hemmaplan. På Etihad Stadium löser dock Manchester City avancemanget utan problem.

Roma-Real Madrid                             Vårt tips: Real Madrid

Roma mot Real, det känns ju som ett möte som borde vara spännande men enligt mig är det så långt ifrån spänning som möjligt. Real Madrid kommer köra över detta Roma som verkar ha tappat allt det där som gjorde laget till ett storlag igen. Jag är inte förvånad om det här mötet är avgjort redan efter matchen på Stadio Olimpico. För den som tar sig dit lär det ändå bli en upplevelse för livet. Se bara på stämningen från 2014 när laget ställdes mot Bayern i gruppspelet.

Benfica-Zenit                                        Vårt tips: Benfica

Zenit stormade igenom gruppspelet och vann alla matcher utom en. För Benfica gick det något trögare. Zenit bör ses som favoriter men deras säsong har haft ett långt uppehåll medan Benfica är i matchform. Den här matchen kommer att leva länge. Jag tror Benfica drar det längsta strået.

Gent-Wolfsburg                                   Vårt tips: Wolfsburg

Den tråkigaste matchen på förhand. Wolfsburg är dock intressanta och kan vid avancemang ställa till problem för många storlag. Det här vinner Wolfsburg ganska komfortabelt.

PSV-Atlético Madrid                          Vårt tips: Atlético

PSV stod för en rejäl skräll när de slog ut Manchester United ur turneringen men det säger nog mer om United än vad det gör om PSV. Mot ett välmående Atlético Madrid ska holländarna inte ha mycket att säga till om. Madridlaget vinner ganska komfortabelt över två matcher.

 

Samtliga Champions League-paketresor hittar du här!

beresor_logo_png

Bilderna från:

Skysports.com

Ibitimes.co.uk

Starsports24.com


Trackbacks/Pingbacks

  1. Dags att skilja agnarna från vetet- Zlatan mot semi i CL - Sportresebloggen | Fotbollsresor från BE Resor - […] Om ni minns rätt så vet ni att vi gjorde liknande inför åttondelsfinalerna och då visade sig allt falla…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *