Ett hemmafacit inte värdigt FC Barcelona

Med Messi, Suárez och Neymar Jr som anfallstrio borde vinst vara givet varje match. Åtminstone på hemmaplan. Fotboll är dock ett lagspel och det krävs mer än tre superstjärnor och åskådare i tiotusentals för att lyckas.

Barcelona har åtta ligamatcher i rad utan förlust. Laget ligger på tredjeplats i ligan och vann sin Champions League-grupp utan större problem. Ändå anser jag att laget långt ifrån nått upp till sin högsta potential under säsongen. Det finns så mycket kvalité i det här Barcelona men efter en sagolik start under Enrique har laget mer och mer närmat sig Guardiolas sätt att lira boll. Bollinnehavet känns ibland viktigare än att komma till målchanser. Att Barcelona tappat poäng i sex av sexton matcher i ligan är väl ingen katastrof. Tittar man på lagen och sättet de tappat poängen på blir det dock mer bekymmersamt för Enriques mannar…

Alaves, förlust hemma 2-1

Barcelona förlorar nästan aldrig hemma på Camp Nou. När en nykomling kommer på besök brukar det många gånger sluta i rena förnedringstillställningar där bara ett lag är på banan. Den här gången lyckades dock Alaves besegra Barcelona. Ett Barcelona där Messi och Suárez inledde på bänken kunde inte ens knipa en poäng mot nykomlingen.

Atlético Madrid, hemma 1-1

Visst, Atlético Madrid är ett storlag och det krävs en hel del för att bryta ner Simeones lagbygge. Hemma på Camp Nou med ledning 1-0 i paus ska dock Barcelona fixa trepoängaren. Det satte Angel Correa stopp för.

Celta Vigo-Barcelona 4-3

Säsongens bottennapp för Barcelona kom borta mot Guidettis Celta. Att ett storlag som Barcelona släpper in fyra mål händer i stort sett aldrig. Bättre blir det inte när det sker mot ett mittenlag i La Liga.

Málaga, hemma 0-0

Tredje poängtappet hemma på Camp Nou kom mot Malaga då hemmalaget inte ens kunde spräcka nollan. Även i den här matchen saknades Suárez och Messi och ett Barcelona utan den duon blir mer mänskligt minst sagt.

Real Sociedad-Barcelona 1-1

Efter poängtappet mot Malaga fortsatte laget tappa poäng. Den här gången mot medelmottiga Sociedad trots att såväl Messi som Suárez var tillbaka i laget.

Real Madrid, hemma 1-1

Det sista poängtappet så här långt kom mot främste ligarivalen Real Madrid. Likt matchen mot Atlético tog Barcelona ledningen men fick se segern gå upp i rök efter en sen kvitteringsnick signerat Sergio Ramos.

Varför Barcelona redan så här tidigt på säsongen tappat poäng i fyra hemmamatcher i svårförklarligt. En sak som är säker är dock att lägstanivån måste höjas om laget ska kunna hämta in sex poäng på Real Madrid under vårens ligaspel. Att tappa poäng hemma mot Alaves och Málaga ska inte vara möjligt om man heter Barcelona. Att dessutom släppa till fyra mål mot Celta Vigo känns osannolikt. Under våren krävs en uppryckning men det blir inte lätt när laget har såväl Atlético som Real på bortaplan. En sak är säker, La Liga blir oerhört intressant att följa fram till slutet av maj där nu även Sevilla får räknas till titelkandidater.

Här är några Barcelona-matcher att se fram emot. BE Resor har paketresorna.

Klicka bara på matchen för att komma till paketpriserna…

 

Athletic Bilbao 4 februari

Barcelona brukar få bekänna färg när stolta Bilbao står på andra sidan. Sällan blir dessa matcher rena uppvisningsmatcher. Bilbao vann senast lagen ställdes mot varandra i Copa Del Rey. Vinner Barcelona nu?

 

Sporting de Gijon 1 mars

En match för dig som gillar mål före spänning. I matchen mot Gijon lär Barcelona dominera totalt och laget har inte råd med fler billiga poängtapp under säsongen. Räkna med kross!

 

Celta Vigo 5 mars

Celta vann och gjorde hela fyra mål senast lagen möttes. Räkna med ett minst sagt revanschlystet Barcelona nu när lagen möts på Camp Nou.

 

Paris Saint Germain 8 mars

En obehaglig överraskning. Det kan mycket väl PSG bli för årets Barcelona. Supertrion måste ha två bra dagar på jobbet för att franska ligamästarna ska besegras i åttondelsfinalen av Champions League. En supermatch för alla fotbollsälskare där de små marginalerna kommer avgöra vilket lag som tar sig vidare.

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *