Sverige kryssar sig mot EM 2016

Igår var det så dags igen, EM-kval för Sverige, ett skadedrabbat Sverige. Landslaget kom nämligen till spel utan såväl kapten Zlatan Ibrahimovic som formstarka Albin Ekdahl men med en debutant i tävlingsdebutant i Nabil Bahoui från AIK. Varför inte ge John Guidetti chansen när de största anfallsvapnen är borta? Han vet i alla fall hur man gör mål och ska han nån gång bli en landslagspelare så måste vi kunna satsa på honom eller chansa med att slänga in honom i en match som igår t ex.

Matchen blev till en början en riktigt fartfylld historia med lägen åt bägge håll men efter Rysslands ledningsmål och Larssons straffmiss så mattades tempot och sista delen av första halvlek var ingen trevlig upplevelse för folket på plats inne på Friends Arena… Vad gör egentligen backlinjen som är hotad gång på gång, match på match oberoende vilket motstånd vi möter? Har vi inga ”riktiga” backar eller en Mellberg-typ som ger 100% i allt han gjorde, både positivt & negativt?

 

Kokorin Ryssland matchens spelare

Kokorin  Ryssland var matchens bästa spelare

 

I andra så sprattlade Sverige till och efter ett mästerligt anfall signerat Durmaz, Toivonen så stod det plötsligt 1-1 på tavlan.  Ett resultat 95 % trott på innan matchen trodde nog resterande 5 % på nu också. Ryssland ville dock annat och när Sverige kvitterat kändes Ryssland både skickligare och närmare alla 3 poäng än Sverige trots hemmaplan för svenskarna. Detta är oroande med tanke på hur dåliga Ryssland var i VM-slutspelet. Tur vi kan skylla på att Zlatan och Ekdahl inte spelade, annars hade det varit illa, riktigt illa! Ryssland var mer värda 3 poäng igår tyvärr och då gjorde Ryssland en riktigt dålig match enligt supertränaren Capello. Inhemska spelarna från Ryssland ska inte gå till EM 2016 istället för Internationella svenska spelarna, så enkelt är det enligt mig!

Har lite svårt att förstå Hamréns byten mot slutet av matchen när man ser på alternativen. Ska man inte ge en sån som Forsberg chansen. Emil Forsberg har varit allsvenskans bästa svenska spelare ihop med Rosenberg, Bahoui och har varit glödhet de senaste matcherna.  Han visade dessutom att han håller internationellt mot Olympiacos. Dessutom missar killen guldfesten för landslagsuttagningen, inte för att det skulle vara en rimlig anledning att låta honom spela men med den poängskörd han visat upp i år tycker jag han vore en given inhoppare istället för exempelvis Elmander, Kacaniclic som blev fallet igår…

På söndag väntat Liechtenstein och en måstematch där första trepoängaren ska skördas. Återstår att se om vi får se Ibra på plan då, något måste i alla fall hända om Sverige ska bli topp 2 och slippa ännu ett kvalspel eller räcker det här? 3 poäng ska vi ha, med eller utan Ibra. Hemmamatcherna är viktigast i en sådan grupp med tufft motstånd och 1-1 mot Ryssland är inte fy skam, men det här spelet är det verkligen oroväckande. Hamren & co måste sätta upp bättre plan för Liechtenstein som inte är så dåliga som de var för några år sedan och som spelade 0-0 mot Montenegro igår. Även det är oroväckande tyvärr…


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *