Nyförälskad varje höst- CL är tillbaka, BE Resor har paketresorna

Champions League är tillbaka. Så är även en del av livet. Det är åtminstone så jag upplevde det i går när hymnen ljöd över Parc d´ Princes. PSG mot Arsenal. Två mästare i mästarnas turnering. Bättre start än så kunde vi inte ha fått.

Varje höst blir jag lika lycklig när Champions Leagues gruppspel inleds. I år trodde jag dock att den känslan skulle vara något annorlunda. Varken allsvenskan eller Zlatan är nämligen representerat i årets upplaga

  • Ett CL utan ett svenskt lag är en sak.
  • Ett CL utan Zlatan kändes så märkligt och tomt på förhand.

Efter att ha upplevt första kvällen utan svenskt deltagande och Zlatan kan jag i stället uppskatta frånvaron.

  • Man slipper bita på naglarna för svenska framgångar.
  • Man tvingas inte se Zlatan, inte för att man gör det annars heller men när Zlatan spelar fotboll så tittar man, PUNKT.

I går kunde man för en gång skull bara njuta av vacker och underhållande fotboll. För oss som njöt av PSG-Arsenal blev det fotbollsgodis så det räckte och blev över. Trots att PSG borde ha vunnit med åtminstone två mål så slutade matchen oavgjort. Dramatiken vi bjöds på i går kommer så att fortsätta hela säsongen (bortse från Bayern och Barcelonas förnedringssegrar).

Zlatan tillbaka i Champions League

Champions League är roligt, även utan Z

Vi på BE Resor har paketresor till fotbollsfesten. Jag har tittat igenom utbudet. Här nedan är fem matcher som kittlar lite extra.

5) Dortmund- Real Madrid (KLICKA HÄR)

Är det någon som har glömt Borussia Dortmunds bragd för ett antal år sedan? Låt mig påminna er. Året var 2013 och Dortmund hade charmat hela fotbollseuropa när laget plötsligt var framme i semifinal. På andra sidan stod Real Madrid. Dortmund tog ledningen varpå Ronaldo kvitterade precis innan halvtid. Därefter stod Lewandowski för den ena uppvisningen efter den andra och matchen slutade 4-1 till Dortmund. Då nådde tyskarna hela vägen till final. I år känns det som att laget kan ha något liknande på gång. Värdemätare här när Real Madrid kommer på besök. Räkna med sagolik stämning och en fotbollsmatch av absoluta världsklass.

Njut av lite höjdpunkter från mötet 2013, gåshudsvarning!

4) Barcelona-Manchester City (KLICKA HÄR)

Pep Guardiola hade en fantastisk tid i Barcelona. Allt han gjorde blev bra, förutom vissa värvningar då förstås. Barcelona vann titel efter titel varav två Champions League-triumfer under Peps tid vid rodret. Nu har det gått några år sedan ikonen lämnade Barcelona och tanken är nu att han ska leda City till CL-seger. Upp till bevis då borta mot suveräna Barcelona som slog Celtic med hela 7-0 i första gruppspelsmatchen.

 

arsenal-logo3) Arsenal-PSG (KLICKA HÄR)

Vi såg redan i går vilken fotboll PSG kan prestera även utan Zlatan. Arsenal däremot har mer att bevisa trots goda 1-1 resultatet i Paris. På Emirates lär Arsenal stå upp på ett bättre sätt mot ett Paris som knappast lär ligga på defensiven. Räkna med en sprakande tillställning från och med minut ett.

 

real-madrid-hd-logo2) Real Madrid- Dortmund (KLICKA HÄR)

Andra mötet mellan gruppens två giganter. Det lär vara en förstaplats i potten, en plats som blir viktig för bägge lagen. En andraplacering innebär att lagen kan ställas mot lag som Bayern München och Barcelona redan i åttondelsfinal vilket vore en mardröm. Dortmund kan inte spela defensivt heller vilket öppnar upp för högklassig underhållning.

 

519px-tottenham_hotspur-svg1) Tottenham-CSKA Moskva (KLICKA HÄR)

Spurs är tillbaka i CL och det lär märkas på såväl spelare som publik. White Hart Lane är en underbar skådeplats för europeisk klubbfotboll. Räkna med en mäktig atmosfär i sista hemmamatchen under gruppspelsfasen mot CSKA med Pontus Wernbloom på mitten. Kan Spurs nå en åttondelsfinal eller åker de ut redan i gruppspelet? Jag är kluven.

 

ALLA VÅRA CHAMPIONS LEAGUE RESOR HITTAR DU GENOM ATT KLICKA PÅ TEXTEN 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *