Kan Dzeko förgylla Tottis avsked i Roma?

Roma börjar så smått förbereda sig på att ta farväl från Francesco Totti. Spelgeniet, nu 40 år ung har bestämt sig för att lägga spelarkarriären på hyllan efter säsongen. Nu återstår bara historien om hur han lämnar fotbollen bakom sig. Han har redan vunnit en Scudetto (00/01). Ska han få lyfta bucklan än en gång i år? Då måste Edin Dzeko fortsätta leverera.

För att vinna en ligatitel i någon av de Europeiska toppligorna krävs det nästan att man har en spelare som ligger runt 20 mål. Det gäller inte bara i Europa utan i alla världens ligor. En spelare som har förmågan att avgöra matcher och som alltid finns där och petar in de avgörande målen. I Roma har den spelaren många gånger haft namnet Totti. Säsongen 2006-2007 vann italienaren dessutom guldskon. Då gjorde han bland annat 26 mål i Serie A. I år har Roma en annan spelare som står för merparten av målen. Når Edin Dzeko samma nivå som Totti gjorde då kan legendaren avsluta sin karriär på allra bästa sättet. Dzeko har i nuläget gjort 13 mål på 18 matcher. Fortsätter han i samma takt når han Tottis 26 mål, det lär nog krävas om Roma ska ha chans att utmana Juve om scudetton. Visst hade det väl varit som en saga om Totti fick avsluta med en titel. Mannen som aldrig lämnade sitt Roma, klubben i hans hjärta. Han har haft många chanser att lämna under åren men alltid varit trogen sin klubb.

ag9qg4w_700b_v1

Francesco Totti har hunnit bli 40 år. Här är hans 40 vackraste mål under karriären..

Med BE Resor kan ni följa Tottis avslut i Roma. Vi har paketresorna till Romas matcher. Missa inte sista hemmamatchen på Stadio Olimpico. Det lär bli något alldeles speciellt. Klicka här för att komma till samtliga Romas hemmamatcher.

Här nedan följer några utvalda matcher för Roma..

Napoli 5 mars

Toppmötet hemma mot Napoli kan vara avgörande för huruvida Roma ska räknas in i titelstriden eller ej. Tre poäng här lär göra drömmen om en Scudetto minst sagt levande.

Lazio 30 april

Med bara några få omgångar kvar spelas derbyt mellan Roma och Lazio. Tottis sista derby i huvudstaden blir det också. Romderbyt brukar bjuda på en atmosfär där kärleken till sin egna klubb är i paritet med hatet mot den andra vilket märks på läktaren. Den fientliga stämningen har gjort att stora sektioner lämnats tomma i säkerhetssyfte. Matchen blir inte mindre underhållande för det. En måstematch för fotbollsälskaren.

Juventus 14 maj

Under maj månad har värmen kommit till Italien. Räkna med ordentlig hetta både på och utanför planen när värsta rivalen Juventus besöker huvudstaden den 14 maj i en match som kan vara en ren seriefinal. Mycket återstår än av Serie A men att Juventus lär vara med i toppen råder det inget tvivel om. Frågan är om Roma fortfarande är med i matchen under detta skede av Serie A?

beresor_logo_png

Vi har även resor till andra lag i Serie A. Här nedan följer övrig lag vi har fotbollsresor till..

Milan: Upplev anrika AC Milans resa tillbaka till toppen

Inter: Se superstjärnan Mauro Icardi på nära håll

Lazio

Juventus: Utan Pogba men med ett lag fyllt av superstars!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *