Fotbollsresor, så KORT tid kan flyget ta!

Att flyga kan vara jobbigt för många. Checka in, checka ut, passkontroller dit, passkontroller dit och sen sitta i ett flyg x antal timmar följt av en transfer till hotellet innan man äntligen kan vara på väg till sin drömklubb för att följa matchen live på arenan. Det finns dock en hel del alternativ som inte behöver vara så omständliga. I den här texten ska vi lägga upp lite olika exempel på lag och sortera efter flygtid så att ni vet vad ni ska välja om ni föredrar en kort transfer…

EasyJet, flygbolaget som satsar på en så billig flygtur som möjligt. En tur till London behöver inte kosta mer än 300-400 kr!

EasyJet, flygbolaget som satsar på en så billig flygtur som möjligt. En tur till London behöver inte kosta mer än 300-400 kr!

Milano (Inter/ Milan): Flygtid ca 2 timmar

Själv tänkte jag inte på det när jag satte mig på planet mot Malpensa i Milano för första gången. Jag förberedde mig på en lång och tuff flygtur när det kom till mitt medvetande att det bara var två timmar innan vi skulle landa igen. Att ta sig till en av Europas finaste städer på 2 timmar är en ren ynnest, förutom att staden har shopping, en härlig kultur och historia så finns även en magisk plats för fotboll som knappast har undgått någon fotbollstok. Giuseppe Meazza eller San Siro som Milanisti skulle kalla denna skådeplats, en arena som har en kapacitet på över 80 000 åskådare och som har en historia som sitter i väggarna med tanke på all framgång dessa klubbar haft under åren. Nu är Inter på jakt efter en ny storhetstid då man värvat in spelare efter spelare under Silly Season och det dröjer nog inte länge innan vi åter har ett Milanolag i Champions League. Till dess, ta den korta resan till Milano poch upplev Serie A-fotboll på hög nivå. Det ska dessutom spelas ett derby senare i vår, se till att boka biljetterna via oss på BE Resor för bästa kvalité!

Bergen i bakgrunden syns tydligt när man flyger in över Milano, en underbar utsikt. Boka fönsterplats! Foto: Cascade-EU

Bergen i bakgrunden syns tydligt när man flyger in över Milano, en underbar utsikt. Boka fönsterplats! Foto: Cascade-EU

London (Tottenham/Arsenal/Chelsea/Crystal Palace/QPR/West Ham): Flygtid cirka 2 timmar

En annan destination att föredra för att minska antalet flygtimmar är London, med bolag som Easy Jet och Ryan Air går resan både smidigt och snabbt. Jag minns själv att allting gick väldigt snabbt och enkelt både före, under och efter flygturen mot London. Bra att veta innan man åker till London är att kika extra noga på vilken flygplats man ska välja. Heathrow är en kändaste och största flygplatsen norr i London men den är oftast det dyraste alternativet också. Jag åkte själv till Gatwick, nackdelen med att flyga hit är att själva flygresan är kort men transporten från flyg till London City kan vara aningen omständigt. Efter flyget måste du nämligen ta tåget till LondonCity för att sedan fortsätta via Metron till din destination. London innebär cirka 2 timmars flygresa men krydda den tiden med ytterligare 1-2 timmar för att vara på den säkra sidan om ni väljer att flyga samma dag som matchen spelas. Det är trist att missa avspark. Förutom en kort flygtur har vi ju ett dussintal härliga fotbollslag i den engelska huvudstaden. De som kittlas mest är väl Tottenham, Arsenal och Chelsea men West Ham har under säsongen visat att även de vill vara med att leka så det finns gott om alternativ för den fotbollstokige!

Flyg+Tåg+Metro är en verklighet då du bokar en resa till London och väljer att landa på Gatwick

Flyg+Tåg+Metro är en verklighet då du bokar en resa till London och väljer att landa på Gatwick

München (Bayern München): Flygtid knappt 2 timmar

På knappt två timmar kan du ta dig till denna vackra tyska storstad. Det är inte bara staden som är vacker, här finns även ett fotbollslag som enligt mång kritiker spelar Europas finaste fotboll för tillfället. Pep Guardiola har tagit tiki-takan från Spanien till Tyskland och förvandlat tyska maskiner till tekniker och genier med ett helt annat tänk. För Guardiola handlar så gott som allt om possesion, om att äga bollen, om att äga matchen och Bayern München äger verkligen Bundesliga för tillfället. München är en perfekt destination om man vill uppleva sagolik fotboll men samtidigt spara in på antalet flygtimmar. Om fotbollen är en speciell upplevelse är även skådeplatsen det, Allianz Arena, kan vara ett av världens vackraste arenabyggen. Åtminstone på utsidan som kan lysa upp i en kavalkad av färger baserat på vilken match som väntar. När landslaget spelar här lyser hela arenan upp i tyska nationens flagga. Mäktigt!

Allianz Arena under landslagsmatcher

Allianz Arena under landslagsmatcher

Flygtipsen är från Kastrup men oavsett avgång från Göteborg eller Stockholm handlar det om liknande flygtider!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *