Fotbollsresans dröm = Zlatans mardröm

Så var det då över, gruppspelet i årets upplaga av Champions League. Denna turnering som skämmer bort oss fotbollsälskare hela hösten och som fortsätter med det till våren. Igår tog dock gruppspelet slut och förutom Liverpools uttåg finns storlagen fortsatt där. Vad sägs om Bayern München,  Real Madrid,  PSG, Manchester City, Chelsea,  Barcelona, Juventus, Atlético Madrid med flera, otroliga lag.

Real Madrid 2015, ett lag som inte verkar ha några svagheter!

Real Madrid 2015, ett lag som inte verkar ha några svagheter!

För Zlatans del skulle det igår avgöras huruvida PSG hamnade etta eller tvåa i gruppen. För att säkra gruppvinsten krävdes en poäng borta mot Barcelona där Messi varit glödhet på sistone. Messi skulle också vara vass igår men det var vår svenske stjärna som inledde målskyttet via ett distinkt avslut i inledningen av matchen. PSG stod sedan upp bra under hela matchen men individuell briljans signerad Messi, Neymar Jr och Suarez var skillnaden lagen emellan.  Los tres amigos som de ibland kallas gjorde ett mål vardera, Barcelona vände till vinst 3-1 och vann därmed också gruppen. Trots förlusten är PSG vidare till åttondelsfinal men mycket talar för att det väntar en mardrömslottning för Zlatans lag.  Här är lagen de kan ställas mot…

Bayern München

Real Madrid

Atlético Madrid

Porto

Dortmund

Chelsea

PSG kan ställas mot Bayern München, Champions League-vinnare 2013

PSG kan ställas mot Bayern München, Champions League-vinnare 2013

PSG är enligt mig underdogs mot 3/6 lag. Mot Atlético och Dortmund bedömer jag PSG som jämbördiga. Drömlotten för Ibrahimovic och PSG hade varit att dra Porto som trots en imponerande gruppvinst har ett sämre lag än PSG på pappret och är ett överkomligt motstånd. Mardrömmen för Ibra är dock drömmen för fotbollsälskaren. Tänk dig ett möte mellan Ibra och Ronaldo på Santiago Bernabeu. Ett möte mellan Zlatan och Pep på Allianz Arena eller ett möte mellan Zlatan och Mourinho på Stamford Bridge,  herre min skapare vilka kamper. Mötet mellan PSG och Chelsea hade blivit extra hett även med tanke på lagens uppgörelse i kvartsfinalen från ifjol där Chelsea vände 1-3 till 3-3 och vinst sammanlagt pga fler gjorda bortamål. Det blir en revanschmatch för franska mästarna om de ställs mot varandra..

Zlatans PSG mot Guardiolas Bayern eller Mourinhos Chelsea. Ja, så kan bli fallet!

Zlatans PSG mot Guardiolas Bayern eller Mourinhos Chelsea. Ja, så kan bli fallet!

Det är dock inte bara PSG som kan ställas på tufft motstånd, även storlag som Arsenal och Manchester City missade chansen att knipa gruppsegern vilket gör att vi kan få matchgodis även i England. Jag ser dock gärna att lag som Porto och Monaco ställs mot på pappret bättre lag som Arsenal, PSG eller City så att man slipper ha lag som Monaco, Porto, Basel osv i en eventuell kvartsfinal. Stormötena får gärna vänta på sig men kommer de redan nu är det bara att packa väskan. Vi på Beresor fixar resten, fina platser på Champions League arenorna, hotellvistelse och flygbiljetter ingår i våra paketresor till mästarnas liga, Champions League!

Får vi se Real Madrid lyfta bucklan på nytt och bli första lag att lyckas med detta?

Vinner Zlatan äntligen Champions League?

Kan los tres amigos föra Barcelona till titeln?

Kan de tyska lagen lyckas och vinna Champions League när finalen spelas i Berlin på Olympiastadion?

Los tres amigos, ska de föra Barcelona till Champions league-titeln?

Los tres amigos, ska de föra Barcelona till Champions league-titeln?

Frågorna är många, svaren få vi vänta på. Under måndagen sker lottningen, då vet vi om Zlatan får en svår väg till kvartsfinal och vi kan börja resonera vidare kring eventuella slutsegrare. Die Meister…Die Besten…Les Grandes Équipes……

THE CHAMPIONS!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *