Förvandlingen total- Manchester har blivit City

Revanschen efter 4-0 förlusten mot Barcelona var viktig för självförtroendet. 3-1 vinsten i tisdags sätter City i respekt. Samtidigt innebär den att det nu längre inte finns något snack om vilket lag som dominerar i Manchester. City har tagit över stadstronen.

 

När Robinho lämnade Real Madrid och La Liga för spel i Premier League 2010 uppkom ett stort missförstånd. Brassen hade skrivit på för Manchester men hade ingen aning om att staden hade två lag i högsta serien. Han kände bara till United och var därför övertygad att det var just United han skrivit på för.

 

 

”Jag trodde att jag hade gått till Manchester United. Jag blev lurad. Jag visste inte att det fanns fler lag i Manchester”, ska brassen ha sagt.

 

cristiano-ronaldo-471-robinho-manchester-city-number-10

 

Kanske var det just den chocken som gjorde att hans sejour i PL blev ettårig. Brassen kom aldrig till sin rätt i England. City däremot har verkligen gjort det och spelarna som går till Manchester i dag har inga problem att förstå att det finns två giganter i industristaden. Två giganter där pendeln nu har svängt ordentligt. Manchester är inte längre United, City är Manchester.

Det tog många år för det nya Manchester City att nå den status som var drömmen redan när Svennis kom till klubben 2007. Knappt tio år senare har drömmen slagit in på allvar. Klubben har vunnit Premier League och ligacupen vid två tillfällen vardera. Dessutom har FA-cupen vunnits 2011. I takt med att laget värvat in spelare på löpande band samtidigt som en stabil grund av spelare blivit kvar har nu City växt ut till ett lag som går att räkna med, inte bara i England utan även internationellt. Spelare som Agüero, David Silva, Pablo Zabaleta och Vincent Kompany är nycklar till vad som tagit City till den maktposition klubben har i dag. Det var dock först när Kevin De Bruyne anlände i fjol som laget nådde en nivå till offensivt, en nivå som gör laget supergiftiga även i Champions League. Efter semifinalplatsen i fjol satsar laget nu på att gå hela vägen och Guardiola har verkligen något stort på gång. 3-1 vinsten mot Barcelona i veckan är ett bevis på detta. Det var dock inte bara vinsten i sig som övertygade då. Det var prestationen. Underläge vändes till vinst och det var ett hemmalag som var smartare och bättre än enligt många världens bästa Barcelona. Det händer inte ofta.

Kevin De Bruyne, här är ett klipp med vad han kan göra med en fotboll….

 

Än är säsongen bara barnet men oj vad intressant den här City upplagan ser ut. BE Resor tar dig till Etihad för att följa Pep, De Bruyne, Agüero, Silva och de andra magikerna i den ljusblåa tröjan. Här är några matcher på ingång…

 

 

 

manchester_city_fc_badge-svg

 

 

Manchester City

 

 

Chelsea 3 december

En match där tre poäng för något av lagen kan bli avgörande för fortsättningen av Premier League. Vinst för City här kan skaka av Chelsea från den absoluta toppstriden. Räkna med galet tempo och mycket känslor.

 

 

 

Celtic 6 december

Vinsten mot Barcelona var monumental men lyckas inte City vinna hemmamötet mot Celtic kan avancemang från gruppen ändå bli problematisk mycket beroende på hur det går i bortamötet mot Borussia Mönchengladbach. Barcelona vann med 7-0 hemma mot Celtic. Räkna inte med lika stora siffror här men City ska åtminstone vinna med ett par måls marginal om de är på humör.

 

 

Arsenal 18 december

Stormötena duggar tätt för City i december och matchen mot Arsenal blir viktig i titelracet. Guardiola har aldrig varit tränare för ett PL-lag. Frågan är hur han kan hantera det enormt stressiga spelschema som väntar lagen i England under perioden december till januari. Svaret får vi om drygt en månad. Det kommer bli intressant att följa. Har City tillräckligt bred trupp?

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *