Europeisk klubbfotboll världsbäst, upplev den på plats med BE Resor!

Real Madrid, så heter laget som vann klubblags-VM 2014 efter att ha besegrat argentinska San Lorenzo i finalen med 2-0, en seger som rundar av ett fantastiskt 2014 för de spanska jättarna. Förutom klubblags-VM vann man Champions League i maj och spanska cupen innan dess. Det var bara i ligan som laget fallerade men det kanske hade varit för bra att vinna även den. I och med vinsten i finalen avslutade Real Madrid 2014 med 22:raka segrar, ja det tål att upprepas 22 RAKA VINSTER. I mitten av september var laget i något av en kris, ligan hade inletts sämre än någon hade kunnat förutspå, Barcelona hade dragit ifrån rejält och mittfältseleganten Xabi Alonso hade lämnat för tyska maskinen Bayern München. Det såg tufft ut för Real Madrid trots köpen av nya galácticos i Kroos och James men sen hände något, vinsterna trillade in, Ronaldo började ösa in mål och såväl James som Kroos kom perfekt in i sina nya roller..

James och Kroos har gjort en fin höst för Real Madrid

James och Kroos har gjort en fin höst för Real Madrid

Från oktober och framåt är det ett Real Madrid som varit oslagbara såväl i ligan, Champions League samt Copa Del Rey. Det är inte bara så att de varit oslagbara, de har varit fullständigt överlägsna likaså. I ligan har laget gjort, hör och häpna 55 mål på sina 15 spelade matcher. Ett facit som innebär ett snitt på 3,66 mål per match, vill man se mål är alltså en resa till Madrid en drömplats. Cristiano Ronaldo är också i sitt livs form, han tyckts bara bli bättre och bättre, på sina fjorton spelade La liga-matcher har han redan gjort 25 mål vilket är helt galet.

Ronaldo har haft ett fantastisk 2014 medvinst i så väl Champions League och Klubblags-VM

Ronaldo har haft ett fantastisk 2014 medvinst i så väl Champions League och Klubblags-VM

Trots Real Madrid makalösa höst är det ändå ganska jämnt i toppen av ligan där framför allt Barcelona är med och gör upp om titeln. Barcelona ligger i och med gårdagens imponerande 5-0 seger mot Granada en poäng bakom Real som dock har en match tillgodo. Förra årets mästare Atlético Madrid ser ut att ha svårt att upprepa bedriften från fjolåret. Laget ligger för närvarande 7 poäng bakom derbyrivalen Real men är fortsatt med i såväl ligan, Champions och Copa Del Rey. När Simeone fortfarande styr laget ska man aldrig räkna bort de rödvita lirarna från Vicente Calderón. Till skillnad från Barcelona och Real Madrid bygger Atlético sitt lag på kollektivet, en skada på Ronaldo eller Messi skulle kunna ta Atlético in i guldstriden på nytt. Real Madrid blev alltså nyss världsmästare för klubblag, en bedrift många Europeiska klubblag lyckats med. Bayern München vann 2013, Barcelona 2011 och Inter 2010. Det är bara Corinthians vinst från 2012 mot Chelsea som sticker ut något som också säger något om klubblagsklimatet, det är i Europa de bästa lagen spelar, där de bästa spelarna finns och där kvalitén på fotbollen är som störst. Säsongen 2014/2015 har bjudit oss på massor av godis och det är framför allt tre lag förutom Real Madrid som växt fram som riktiga monster så här långt. Lag som nu alla andra vill slå, lag som ser så när ut som oslagbara när nu ligaspel och cupspel ska avgöras 2015, lagen jag förstås pratar om är..

Mourinho har fått ihop pusselbitarna som saknades ifjol!

Mourinho har fått ihop pusselbitarna som saknades ifjol!

Chelsea FC

Chelsea kom från ett titellöst 2014, med Mourinho som tränare inför fjolårets säsong hade ambitionerna höjts till skyarna, nu hade geniet återvänt och Chelsea skulle på nytt bli en maktfaktor i Europa, man hade vunnit Champions League 2012 men trots det hade laget på senare år tappat i respekt och anseende och ligatitlarna hade slutat rada upp sig. Mourinho skulle dock inte visa sig vara någon magiker under hans första säsong, kanske på grund utav bristen på anfallsspelare, kanske pga de höga kraven eller vad vet jag. Chelsea lyckades dock komma till semifinal i Champions League och vara titelutmanare i Premier League hela vägen in på målsnöret men utan att nå hela vägen. I år har istället bitarna fallit på plats. Costa löste anfallsproblematiken, Terry och Cahill har varit en mur defensivt med hjälp av nya målvakten Courtouis och Fabregas har fått en nytändning när han var tillbaka i Premier League. I nuläget leder Chelsea Premier League, är kvar i Capital One Cup och FA-cupen, dessutom är laget en av huvudfavoriterna till Champions League-titeln, vilket 2015 som väntar Londonlaget som alla nu vill slå!

Götze och Guardiola, kan de föra Bayern München till Champions League-titeln 2015?

Götze och Guardiola, kan de föra Bayern München till Champions League-titeln 2015?

Bayern München

Den tyska maskinen har om möjligt blivit ännu bättre den här säsongen än förra trots att man då vann så väl Bundesliga som den tyska cupen och åkte ut mot slutliga vinnarna Real Madrid i Champions League-semifinalen. Pep Guardiola har fortsatt bygga på sitt possesionspel och har fått in mästaren i det spelet, Xabi Alonso, i ekvationen. Lägg därtill en Götze som fått ett års anpassning, nyblivna VM-guldmedaljörer till höger och vänster och en Lewandowski som allt mer börjar växa in i sitt nya klubblag. När laget väl ställs på prov har man också världens bästa målvakt enligt mig i Manuel Neuer som är lika mycket målvakt som utespelare. Har det någonsin spelats bättre målvaktsspel än det Neuer visar upp är frågan. Bayern har i stort sett redan säkrat Bundesliga och jag skulle bli förvånad om laget inte når Champions League-finalen i Berlin under juni månad..

Suárez har börjat visa vad han kan även för nya klubben FC Barcelona

Suárez har börjat visa vad han kan även för nya klubben FC Barcelona

FC Barcelona

Barcelona har med los tres amigos (Neymar Jr, Messi och Suárez) en trio som kan sätta varenda försvar i problem. När de dessutom nu verkar ha funnits sina respektive roller ser det om möjligt ännu bättre ut. Ibland kan många stjärnor i samma lag göra varandra sämre men så har inte varit fallet med de här tre herrarna. Messi har i år tagit mer ansvar när det gäller assisterandet. Neymar Jr har tagit stora kliv framåt när det gäller målgörandet och Luis Suárez har efter den långa avstängningen sedan sommaren börjat spela på allvar och hans insatser lovar gott inför framtiden. Det positiva är att om någon går sönder finns världsklass både till höger och vänster och då finns även en glödhet Pedro Rodriguez att utnyttja. Ivan Rakitic har också visat sig vara en fin värvning som erbjuder ett annat passningsspel än spanjoren Xavi vilket gör Barcelona mer oförutsägbart än tidigare…

Det blir ett häftigt år att se fram emot, och se till att boka din fotbollsresa till Europa redan idag, med BE Resor får du fina platser på topparenor runtom i Europa och en vistelse i fina städer som du aldrig kommer glömma, gör 2015 till något speciellt och ta fotbollsresan till världens bästa Europa!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *