Derby della Madoninna, fotbollsresan med gåshudsgaranti!

73 855- Sjuttiotretusenåttahundrafemtiofem

69 311- Sextioniotusentrehundraelva

Siffrorna ovan är sjuka men det är åskådarantalet under de två senaste derbymatcherna i Milano mellan lagen Milan och Inter. Mötet mellan de forna giganterna inom italiensk fotboll är numera inte lika hett på planen som det varit tidigare år men på läktaren lever matchen upp i allra högsta grad. Derby della Madoninna som det kallas är ett möte som enligt mig tillhör de häftigaste upplevelserna man kan uppleva på plats när det kommer till livefotboll. Att se matchen från soffan är även det en upplevelse med all dramaturgi runt tillställningen. Matchen bjuder nästan alltid på hetta på plan i form av mängder med kort som följd när slaget om Milano ska avgöras. Det är dock inramningen på läktaren som gör att matchen måste upplevas på plats. Curva Nord där Inters fans huserar mot Curva Syd där Milanfansen bjuder på mäktig stämning. När spelarna försöker vinna i form av mål gör supportrarna vad de kan för att vinna matchen på läktaren. Ramsorna avlöser varandra, bengaler och smällare är mer eller mindre en garanti men framför allt är det tifo av yppersta världsklass, kika bara på bilden nedan.

Curva Sud, här hittar vi Milans hardcore-fans!

Curva Sud, här hittar vi Milans hardcore-fans!

Milanfansen driver med Inter genom målningen "Skriet"

Milanfansen driver med Inter genom målningen ”Skriet”

På söndag är det så dags igen för denna fantastiska match för oss fotbollsälskare. Som jag tidigare nämnt är det inte samma kvalité på plan då såväl Milan som Inter har tappat ordentligt på senare år. Inter valde även att sparka sin tränare Walter Mazzari efter förra matchens mot Verona där det återigen blev poängtapp, då mot Verona. Nu har istället Roberto Mancini anslutet till klubben. Mancini har även tidigare tränare Milanoklubben och det med framgång, han förde laget till tre ligatitlar sist han var ansvarig tränare och Interistas hoppas nu att han är mannen att föra laget mot toppen på nytt. Återstår att se hur det blir med den saken.

För Milans del har ”Pippo” Inzaghi kommit in och från början verkade det mesta stämma för det ”nya” Milan då Jérémy Ménez tog laget med storm samtidigt som storstjärnorna Honda och El Shaarawy fick ordning på målskyttet. Efter 8 omgångar hade Milan gjort flest mål i Serie A och låg på femteplats i tabellen. På senare tid har det dock gått lite trögare. Laget ligger nu på sjundeplats och är på nytt utanför spel i Europa som är målet för säsongen efter förra årets debacle, laget hamnade då inte bättre än 8 i Serie A. Det lär bli en härlig fight i Milano på söndagskvällen och det är en match ni absolut inte får missa, här är lite frågor inför den heta matchen..

Mancini vs Inzaghi

De möttes på planen vid flera tillfällen, nu möts de på tränarbänken, taktikern Mancini mot anfallsesset Inzaghi. Hoppas det blir mer fokus på anfallsspel så att målen rasslar till!

Icardi vs Honda

Icardi har bara blivit bättre och bättre, ligger nu på tredjeplats i skytteligan med 7 mål de inledande 11 omgångarna. Honda är Japans mest lysande fotbollsspelare och har nu hittat målet även i Serie A. 6 mål under inledningen, kan han avgöra derbyt mån tro?

Kovacic vs Van Ginkel

Kovacic är född 1994 men är trots det en etablerad Serie A-spelare, Van Ginkel fick förra säsongen förstörd pga av skada men lånades därefter ut från Chelsea till Milan. Holländaren är bara 22 år men är enligt många en framtida stjärna, nästa Wesley Sneijder?

Många frågor, få svar. Gör det ända rätta, bege dig på fotbollsresa till Milano och följ stormatcherna på plats där det händer. Här är några kommande stormatcher.

Milan:

Milan-Napoli 13-15/12

Milan-Cagliari 21-23/3

Inter:

Inter-Lazio 20-22/12

Inter-Torino 24-26/1

Inter-Fiorentina 28/2-2/3

Framför allt: Inter-Milan 18-20/4. Boka redan nu för att säkra din plats!

 

På söndag smäller det, Derby della Madoninna, njut av dessa inramningsvideor så länge…


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *