Capital One Cup, startskottet på det intensiva julschemat!

Då var vi snart där, när tomten knackar på dörren eller tar vägen via skorstenen för att ge oss de klappar vi önskat. Julafton närmar sig med stormsteg och så även juluppehållet i de stora europeiska ligorna, ja förutom i England då förstås. Som vi varit inne på tidigare i bloggen så är det nu det händer i England. Det är under julen man kan skymta vilka lag som kommer tillhöra toppen och botten och Premier League varvas av såväl spel i Capital One Cup och FA-cupen. Tuffast för Chelsea, Southampton, Liverpool, Tottenham och Newcastle som har spel på alla fronter för lagen i Premier Leauge. För Southamptons del blev det respass igår mot Sheffield United och laget börjar nu dala även i Premier League. Andraplatsen för bara ett par veckor sedan är nu en femteplats med Arsenal och Tottenham som sniffar dom i hälarna. Chelsea fortsätter dock gå på nock, nock i dubbel bemärkelse då Kurt Zouma blev knockad av Petr Cech i gårdagens Capital One Cup-match. Zouma blev utburen på bår men Chelsea vann matchen med 3-1 mot Derby County och är fortsatt med i alla turneringar. en stundande trippel för Chelsea?

Spanjorerna i Chelsea assisterar läkarteamet när Zouma blev rejält skadad i Carling Cup matchen mot Derby

Spanjorerna i Chelsea assisterar läkarteamet när Zouma blev rejält skadad i Carling Cup matchen mot Derby

Idag går resterande Premier League lag in i kvartsfinal. Liverpool möter Bournemouth i en ödesmatch för tränare Rodgers, förlust där och det kan bli att packa resväskan för managern som inte fått resultaten att stämma i år. Pochettino, Tottenhams tränare har dock börjat få ordning på grejerna efter en svajig säsong, laget ligger nu på sjundeplats i ligan med bara 4 poäng upp till West Ham topp 4 och kan man vinna dagens match mot Newcastle i Capital One Cup ser det ut att bli en trevlig jul för argentinaren. Något julfirande blir det dock inte i stor utsträckning, snart drar nämligen det intensiva spelschemat igång. För Tottenhams del väntar 4 matcher på 12 dagar och det är inte vilka matcher som helst:

20/12 Burnley (H)

26/12 Leicester (B)

28/12 Man United (H)

1/1 Chelsea (H)

Tufft spelschema för Tottenham Hotspurs och tränaren Pochettino

Tufft spelschema för Tottenham Hotspurs och tränaren Pochettino

Ett annat lag som gått svajigt och som måste få ordning på bitarna under julhelgen är Liverpool, för deras del väntar en del sköna bataljer också. Bara för klubben att hoppas att Sturridge återvänder snarast möjligt..

21/12 Arsenal (H)

26/12 Burnley (B)

29/12 Swansea (H)

1/1 Leicester (H)

Tre av fyra matcher på hemmaplan för laget från Merseyside, ska väl kunna innebära åtminstone 2 segrar tycker man men hittills är det inte mycket som stämt för laget i år.

Mest spännande under de intensiva veckorna blir att följa toppstriden mellan Chelsea och Manchester City för det känns tufft för övriga lag att komma ikapp dessa då de sällan förlorar. Chelsea åkte dock på pumpen mot Newcastle på Sport Direct Arena men sådana förluster lär inte rada upp sig när det är Mourinho som styr och ställer. Här är julschemat för de bägge topplagen, se till att hitta en skön match att se på plats. Vi på BE Resor har paketresorna, på Chelseas matcher kan du även köpa till mat innan match i paketet, något vi kan rekommendera starkt!

Chelsea:                               City:

22/12 Stoke (B)             20/12 Crystal Palace (H)

26/12 West Ham (H)                26/12 WBA (B)

28/12 Southampton (B)                  28/12 Burnley (H)

1/1 Tottenham (B)                              1/1 Sunderland (H)

Tränarkampen Mourinho vs Pellegrini

Tränarkampen Mourinho vs Pellegrini


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *